Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 3 / 1 / 0
to chunia, ze dopalacze sprzedaja kartony. tylko czekac az zdeleagalizuja. komu zalezalo ten kupił od wirtualnych panow
  • 1211 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
Piroman pisze:
Metkat ma łańcuch tylko z jednej strony, a z drugiej grupę fenylową, a też jest ketonem. To muszą być grupy WĘGLOWODOROWE.

[url]http]
to grupa fenylowa nie zawiera pierscieniowego lancucha weglowego? ech
pozdro
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 42 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: UNOY »
ej bo odbiegamy od tematu. żarłem te exotiki w listopadzie chyba, kupiłem na próbę żeby zobaczyć czy rzeczywiście tak czesze jak mówili koledzy z osiedla. tam są 4 tabsy, 2 to bzp, 2 to coś jak 5-htp. wrażenia? czesze owszem, ale jazda nie jak po pigułach tylko taka bardziej dzika. tańczysz jak po tabsach ale jesteś rozpier... lony jak po władku - biegasz, duże oczy, mały mały, chęć do bójki. lepiej nie łączyć z alkoholem, ale ponieważ ja na imprezach zawsze dużo piję, to może dlatego mnie tak wystrzeliło i odebrało ochotę do kolejnych zakupów.
It never got weird enough for me.
  • 930 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
a ja kupiłem genie z dopalaczy i poczesało mnie jak holenderski skun z hodowli modyfikowanej genetycznie. czy to możliwe? czy może mi się tylko wydawało że mnie tak poczesało?

can't you just.. die?
http://talk.hyperreal.info/viewforum.php?f=203
  • 285 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: 5r>- »
Jadłem te exo, ale wieczorkiem po porannej sesji z MET i poklepalo całkiem całkiem. Trochę faluje to to chce się coś robić pić piwka duuużo i po jaranku wtopienie się w fotel i wyginanko przy dobrej wkręcie. Ogólnie ciekawe ( 2 sztuki ), ale interesuje mnie efekt po 5 na prawie pusty albo pusty żoąd :-)
tyle, że flo szkoda
Dzień się nie kończy, tylko zmienia barwę !]

ĆPOWER to ĆPOWER nie ma co wybrzydzać
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.