Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 212 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gecko »
Pan Prezes pisze:
dadzą Ci mandat za palenie w miejsu publicznym (chyba) bo z fajkami tak jest a jak z mieszankami to nie wiem...
To już chyba mandat za wzniecanie pożaru w miejscu publicznym. W polskim ustawodawstwie nie ma nic o mieszankach ziołowych, więc palić je można ile i gdzie się chce. Ale psy to chuje, więc zawsze twarzowe mogą wjebać.
Uwaga! Użytkownik Gecko jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1047 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: banshee »
Powiedzmy, że policja złapała mnie i twierdzą, że jestem pod wpływem. Ja się wypieram, mówię, że nie. Nic przy sobie nie mam, nie łamie prawa w żadnym stopniu. Mogą zabrać mnie na komendę na testy? Robią takie testy od ręki? Jak wyjdzie pozytywnie to co? Pewnie pytają skąd itp. Powiedzmy, że ukradłam komuś w pubie piwo i nie wiedziałam że coś w nim jest ( pewnie słaby bajer ) i oni tego nie sprawdzą, co nie? A mi coś zrobią? Nie wiem, mogą zawiadomić szkołę, rodzinę i wysłać mnie na jakieś leczenie?
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
"od ręki" to sie kierowcą robi,
a jak piany (tak możesz im wmaciać) idzesz sobie spokojnie ulicą i nic nie robią to nie muszą Ci nic robić, a jak jesteś kierowcą i wydajesz sie im podejżana to Ci robią test "od ręki", ale sobie go mogą do dupy wsadzić, bo dopiero test zrobiony przez lekaża w odpowiednich warunkach jest coś warty, a nie będą takiego badania robić komuś kto przemieszcza sie z punktu A do punktu B na piechtolocie..
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. Marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 1047 / 23 / 0
Prezesie nie mam na myśli jazdy samochodem tylko zwykłe weekendowe przemieszczanie się za pomocą nóg. I nie mam na myśli bycia najebanym bo to jest chuj tylko bycia naćpanym. Idę, mam oczy jak 5 zł, szczękościsk, szybką i niezrozumiałą mowę i nie mogę ustać w miejscu. Pałarze mijają mnie na chodniku, albo podjeżdżają i chcą mnie przetrzepać ( profilaktycznie ? ) no i widzą że jestem naćpana. No i teraz mój poprzedni post z pytaniami :
Nic przy sobie nie mam, nie łamie prawa w żadnym stopniu. Mogą zabrać mnie na komendę na testy? Robią takie testy od ręki? Jak wyjdzie pozytywnie to co? Pewnie pytają skąd itp. Powiedzmy, że ukradłam komuś w pubie piwo i nie wiedziałam że coś w nim jest ( pewnie słaby bajer ) i oni tego nie sprawdzą, co nie? A mi coś zrobią? Nie wiem, mogą zawiadomić szkołę, rodzinę i wysłać mnie na jakieś leczenie?

I druga opcja: idę z kimś kto również jest pod wpływem i w dodatku posiada przy sobie nielegalne substancje ( ja ich nie mam ). Zawijają tylko jego? Czy też mnie i pytają czy nie wiem skąd on je ma. I czy je z nim brałam? Był ktoś w podobnej sytuacji? Albo wie jakie są procedury?
one two fuck you!

• 1169 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: BuddahLova »
Co do 1 to mozesz być naćpana a nie możesz posiadać, więc jak Cie przetrzepią i nic nie znajdą to puszczają wolno.

A co do 2giego to zależy od psów, ale pewnie zawinęli by was oboje.
Zostałabyś przesłuchana czy wiesz na ten temat cos wiecej i tyle, dlatego odrazu mów że nie miałaś pojęcia że ta druga osoba ma coś przy sobie.
Uwaga! Użytkownik BuddahLova jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1047 / 23 / 0
dziękówa za odpowiedź, zawsze to mniej stresu :)
one two fuck you!

ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.