Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 118 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: seb123 »
hehe jedzcie orzechy dobre są na pamięć xD tez tak mam wiara mi mówi siema paweł, siema andrzej, elo ola jestem bla bla bla... a ja sie na nich wszystkich patrze i...nie wiem nic xD

ale zauwazylem ze częsciej sie to zdarza gdy podczas pierwszego przywitania nie patrze "ofiarze" :D prosto w oczy no nie wiem czemu tak mam;p moze rozpoznaje ludzi po oczach;p

edit...
tak sobie pomyślalem ze pamięć jest odpowiedzialna za to jacy jestesmy mądrzy i inteligentni
ktoś co ma dobrą pamięć zapamięta jak sie coś robi po pierwszym pokazie nauczyciela itp... i wtedy sie mówi ze taka osoba jest mądra bo szybko sie uczy a jak pokazuje sie gościowi 10 razy jak sie coś robi i ten ktoś nie zczai to sie mówi ze głupi a on poprostu ma krótką pamięć xD

tak więc jedzźcie orzzechy (powtarzam jeszcze raz zeby nikt nie zapomniał xD) bo są dobre na pamięc:D
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2008 przez seb123, łącznie zmieniany 2 razy.
zycie ma sens...czasami...

banany na twarzy żadnych warzyw jeśli cos nas parzy to piaseczek na plazy
banany na twarzy żadnych warzyw chce widzieć jak w oczkach szczęście sie żarzy
  • 166 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kura »
Na takie rzeczy jest zawsze sposób. Rzadko poznajesz sam 7 osób na raz. Zawsze jest jakaś osoba która cię z nimi poznaje. Więc potem jak zapomnisz to nie problem spytać kolegi jak ta kobieta miała na imię. Natomiast jak się poznajesz w konfiguracji 1 vs 1 to nie jest problemem. Chyba, że poznajesz wiele osób i jesteś nietrzeźwy to wtedy opcja nr 1.
Uwaga! Użytkownik Kura nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 107 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: jaracz6 »
innuendo pisze:
jaitylkoja pisze:
dlatego do wszystkich kobiet mowie "iskiereczko"
A ja "kurwo"
%-D haha
Uwaga! Użytkownik jaracz6 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
tak więc jedzźcie orzzechy (powtarzam jeszcze raz zeby nikt nie zapomniał xD) bo są dobre na pamięc:D
I na twarde sranie.

Bardzo dobrze znam patent Rysia przy paleniu. Gdzie ta czarna rurka kurka??? 2min temu nabijałem...

Ostatnio poszedłem na pocztę zjarany sprawdzić terminy wypłat. No i kurwa dziś przyszedłem zadowolony po monetę, a tu się kurwa okazuje, że trzeba było w poniedziałek przyjść. Kurwa!
I'm broken.
  • 23 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Dr.Morley »
Musze sprostowac do postu sob123,otoz :

Inteligencja, to mozliwosc szybskiego uczenia sie. Chodzi tu zarowno o przyswajanie wiedzy teoretycznej jak i ( co IMO wazniejsze) zdolnosc do szybkiego automatyzowania nowych umiejetnosci. Przyklad doskonaly to nauka jazdy na rowerze, albo samochodzie, gdzie na poczatku skupiamy sie na kazdym ruchu, zmianie biegu, migaczach itepe, a pozniej automatyzujemy ta czynnosc i staje sie ona tak banalna jak chodzenie.

Madrosc to zbior wiedzy, zarowno teoretycznej, jak wiedza w ktorym roku byla bitwa pod grunwaldem, jak i wiedza praktyczna, czyli np co robic podczas grypy, zeby szybko wyzdrowiec, albo jak stawiac fundamenty domu, by ten sie nie zawalil po pierwszej zimie.

Podsumowujac inteligencja warunkuje szybkosc przyswajania wiedzy, a madrosc to wiedza juz nabyta. Wniosek prosty:majac wykosa inteligencje szybciej zdobywamy madrosc, ale ludzie o wysokim IQ niekoniecznie musza byc madrzy, bo np ludzie starzy dluzej nabywali wiedze i wiedza wiecej, co widac doskonale po naszych dziadkach.

Moglbym sie tu zaglebiac w konstrukty teoretyczne, czym jest inteligencja plynna i skrystalizowana, czynnik G, testy inteligencji i inne bzdury, ktore niekocznie sa tu wazne, tylko po co to komu? ;p zbedny szpan z mojej strony :D

A wracajac do tematu. Radze ograniczyc palenie ziola bo bedziecie mieli starszne dziury w pamieci. Mnie na pamiec i koncentracje pomogl piracetam plus kompleks witamin, polecam goraco, ku chwale dla zdrowia.

Pozdrawiam
Jestem tu w celach edukacyjnych.
  • 682 / 8 / 0
zalosne, i wy chcecie polske budowac? z czym do ludu :D
Sun Was High (So Was I)
  • 8 / / 0
Nieprzeczytany post autor: eustachy »
Też mam odjeby z pamięcią. Nie patrząc już nawet na to, że nie pamiętam imion. Przerywam komuś: "muszę ci coś powiedzieć", a potem, kurwa, nie pamiętam o co mi chodziło więc walę jakąś pierdołą co mi akurat wpadła do ryja. Potrafię tak parę razy z rzędu.
Albo: Idę do np. łazienki, staję na środku i zastanawiam się po jakiego chÓja ja tu przyszedłem :-/
I to kurwa w takim wieku, ale to nie od jakiegoś jebanego ćpania, ono tylko trochę to spotęgowało.
Ostatnio zmieniony 14 sierpnia 2008 przez eustachy, łącznie zmieniany 1 raz.
"Trzeba walczyć z głodem, ale czy chleb robi się z mąki? Chyba nie, no w sumie ja nic o tym, na ten temat, nie wiem. W każdym razie nie wiem jak pan łączy mąkę z chlebami.. z chlebem. Na pewno z głodem trzeba walczyć."
  • 1213 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: xxxzzzxxx »
Moja babcia miała zajebistą pamięć.
Wychodziła z kibla. Odwracała się aby zgasić światło w klopie ale w tym czasie zapominała, że to ona była w kiblu więc pukała i pyatała się kto jest w kiblu :-D
Uwaga! Użytkownik xxxzzzxxx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 682 / 8 / 0
lol XD, ja bym jej sporzadzil taktyke na twoim miejscu np zeby sprawdzala jakie gowno aktualnie znajduje sie w sraczu jak jej to znaczy ze srala jak nie jej to znaczy ze sral kto inny ; o\\

o kurwa... %-D
Sun Was High (So Was I)
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
Cały rok studiowałem z moją 25 osobową grupą, widziałem się z tymi osobami 3-4 razy w tygodniu na różnych zajęciach i na ten moment znam imiona może połowy osób. Trochę to utrudnia zwracanie się do niektórych

Mam strasznie kiepską pamięć do imion.

Co ciekawe jeśli chodzi np o przyswojenie wiedzy (pamięciówka np jakaś definicja, słówka z angielskiego) to wychodzi mi to dosyć sprawnie.
Więc w sumienie wiem dlaczego tak ciężko mi się zapamiętuje imiona osób.
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.

KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce

Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.

CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób

Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.