ale zauwazylem ze częsciej sie to zdarza gdy podczas pierwszego przywitania nie patrze "ofiarze" :D prosto w oczy no nie wiem czemu tak mam;p moze rozpoznaje ludzi po oczach;p
edit...
tak sobie pomyślalem ze pamięć jest odpowiedzialna za to jacy jestesmy mądrzy i inteligentni
ktoś co ma dobrą pamięć zapamięta jak sie coś robi po pierwszym pokazie nauczyciela itp... i wtedy sie mówi ze taka osoba jest mądra bo szybko sie uczy a jak pokazuje sie gościowi 10 razy jak sie coś robi i ten ktoś nie zczai to sie mówi ze głupi a on poprostu ma krótką pamięć xD
tak więc jedzźcie orzzechy (powtarzam jeszcze raz zeby nikt nie zapomniał xD) bo są dobre na pamięc:D
banany na twarzy żadnych warzyw jeśli cos nas parzy to piaseczek na plazy
banany na twarzy żadnych warzyw chce widzieć jak w oczkach szczęście sie żarzy
innuendo pisze:A ja "kurwo"jaitylkoja pisze: dlatego do wszystkich kobiet mowie "iskiereczko"
tak więc jedzźcie orzzechy (powtarzam jeszcze raz zeby nikt nie zapomniał xD) bo są dobre na pamięc:D
Bardzo dobrze znam patent Rysia przy paleniu. Gdzie ta czarna rurka kurka??? 2min temu nabijałem...
Ostatnio poszedłem na pocztę zjarany sprawdzić terminy wypłat. No i kurwa dziś przyszedłem zadowolony po monetę, a tu się kurwa okazuje, że trzeba było w poniedziałek przyjść. Kurwa!
Inteligencja, to mozliwosc szybskiego uczenia sie. Chodzi tu zarowno o przyswajanie wiedzy teoretycznej jak i ( co IMO wazniejsze) zdolnosc do szybkiego automatyzowania nowych umiejetnosci. Przyklad doskonaly to nauka jazdy na rowerze, albo samochodzie, gdzie na poczatku skupiamy sie na kazdym ruchu, zmianie biegu, migaczach itepe, a pozniej automatyzujemy ta czynnosc i staje sie ona tak banalna jak chodzenie.
Madrosc to zbior wiedzy, zarowno teoretycznej, jak wiedza w ktorym roku byla bitwa pod grunwaldem, jak i wiedza praktyczna, czyli np co robic podczas grypy, zeby szybko wyzdrowiec, albo jak stawiac fundamenty domu, by ten sie nie zawalil po pierwszej zimie.
Podsumowujac inteligencja warunkuje szybkosc przyswajania wiedzy, a madrosc to wiedza juz nabyta. Wniosek prosty:majac wykosa inteligencje szybciej zdobywamy madrosc, ale ludzie o wysokim IQ niekoniecznie musza byc madrzy, bo np ludzie starzy dluzej nabywali wiedze i wiedza wiecej, co widac doskonale po naszych dziadkach.
Moglbym sie tu zaglebiac w konstrukty teoretyczne, czym jest inteligencja plynna i skrystalizowana, czynnik G, testy inteligencji i inne bzdury, ktore niekocznie sa tu wazne, tylko po co to komu? ;p zbedny szpan z mojej strony :D
A wracajac do tematu. Radze ograniczyc palenie ziola bo bedziecie mieli starszne dziury w pamieci. Mnie na pamiec i koncentracje pomogl piracetam plus kompleks witamin, polecam goraco, ku chwale dla zdrowia.
Pozdrawiam
Albo: Idę do np. łazienki, staję na środku i zastanawiam się po jakiego chÓja ja tu przyszedłem :-/
I to kurwa w takim wieku, ale to nie od jakiegoś jebanego ćpania, ono tylko trochę to spotęgowało.
Wychodziła z kibla. Odwracała się aby zgasić światło w klopie ale w tym czasie zapominała, że to ona była w kiblu więc pukała i pyatała się kto jest w kiblu :-D
o kurwa...
Mam strasznie kiepską pamięć do imion.
Co ciekawe jeśli chodzi np o przyswojenie wiedzy (pamięciówka np jakaś definicja, słówka z angielskiego) to wychodzi mi to dosyć sprawnie.
Więc w sumienie wiem dlaczego tak ciężko mi się zapamiętuje imiona osób.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce
Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.