Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
Jak myślisz, w którym roku zostanie zalegalizowana marihuana w RP?
2010
6
2%
2012
41
15%
2014
26
9%
2016
26
9%
2018
10
4%
2020
24
9%
2022
7
3%
2024
3
1%
2026
43
15%
never
92
33%

Liczba głosów: 278

ODPOWIEDZ
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
tyntyryntyn pisze:
Klusek pisze:
Kiedy palacz będzie u władzy %-D
myślę, ze wielu palaczy jest u władzy, ale większość sra po majtach ze strachu
główny przykład to Tusk, tylko, że on sie wyleczył od "uzależnienia" i brania złej marihuany! :argue: :wall:
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: WladcaMalp »
No cóż, problem jest skomplikowany.
Po pierwsze, hasło legalizacyjne od razu odstrasza wszystkich niepalących MJ. Niestety poparcie palących (choć też nie 100%) jest mało ciekawym kąskiem. Niestety w polityce liczą sie słupki popularności a nie normalność, zarobek państwa, turystyka :) i wyzbycie się części czarnego rynku...

Powiem tak: jeśli jakaś partia (największe szanse teraz ma SLD) będzie przy władzy i zdecyduje sie bez pytania społeczeństwa zalegalizować MJ to sie uda. Natomiast nie uda sie nikomu kto z pieśnią na ustach chwali MJ i startuje w wyborach. Mamy zacofane społeczeństwo, pomyślcie ile zagorzałych fanatyków potrafi zgromadzić taki Rydzyk.

Jednak jeśli zalegalizują to wcześniej niż później. Też stawiam na 2012-2014.
Szacuneczek dla czerwonej piguły - szałwii wieszczej.
  • 23 / / 0
WladcaMalp pisze:
jeśli jakaś partia (największe szanse teraz ma SLD) będzie przy władzy i zdecyduje sie bez pytania społeczeństwa zalegalizować MJ to sie uda.
Ja myślę, że to by była pierwsza obietnica z której by się SLD wycofało po ewentualnej wygranej. Jakoś mnie nie przekonuje post-komuna co zapodaje sobie skuna.
WladcaMalp pisze:
Rydzyk
Osobne zagadnienie, już wprowadza najnowocześniejszy rodzaj antenki a beretowa armia wzbogaca się o nowych rekrutów. Ja żesz pierdole, miało się nadzieję że babcie zasilą szeregi niebieskie a tymczasem coraz więcej młodych moherków na ulicach. No i ta partia związana z R.M. :-O
Uwaga! Użytkownik tyntyryntyn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1111 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: leiche »
WladcaMalp pisze:
Jednak jeśli zalegalizują to wcześniej niż później. Też stawiam na 2012-2014.
Przecież 2014 już nie będzie. Legalizacja nastąpi w 2012, ale nie zdążymy się upalić.
white trash get down on your knees, time for cake and sodomy
  • 121 / 1 / 0
jestem optymista i wiem, ze nigdy nigdzie, a juz na pewno nie w PL w przeciagu najblizszych stoleci. Moze w ktoryms kraju, ale nie sadze, zeby to sie udało w tym wieku.

nasza jedyna nadzieją i misją jest to, zeby swiat nie zapomnial o tej wspanialej roslinie, ale wiem tez, ze zapomnienie jej nie zagraza - za duzo jest nas, osob palacych. caly swiat pali i cały swiat robi to nielegalnie (z wyjatkiem holandii, ale to tez nie jest legalizacja..)

reasumujac, moze w nastepnym wieku cos sie ruszy, poki co walczmy o depenalizacje co tez szybko nie nastapi...
...i ty zostaniesz indianinem!
  • 12 / / 0
legalizacja będzie jak wytępimy wszystkie mohery i podobną zarazę która niszczy dobre imię MatKi Marii
Uwaga! Użytkownik ChoRy_NarKus nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 129 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: innuendo »
Myśle, że dopiero jak nasze pokolenie dojdzie do władzy to ktoś zalegalizuje.
No one told you when to run, you missed the starting gun.
  • 325 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: strunaman »
po 2012 wszystko będzie legalne ^_^
' Miłość nie chce żebyście się martwili '
  • 168 / 2 / 0
mentalnosc sie zmienia.. to jest widoczne... cierpliwosci... jeszcze pare lat..
Uwaga! Użytkownik virtual_high nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 93 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Dariusz »
A ja mysle ze Bog zstapi na ziemie i powie "dosc tego kurwa legal albo koniec swiata" tylko kiedy to bedzie to nieiwem
ODPOWIEDZ
Newsy
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."