Dotychczas wszelkie przesłanki z jakimi się spotykałem mówiły, o sporządzaniu wywaru z fragmentów korzenia.
Gecko, obawiam się że nikt nie ma sadzonek mandragory poza hogwartem. :P
A na poważnie to w sklepach zielarskich/ogrodniczych podobno pojawiają się jej nasionka.
Ja osobiście wolałbym połączyć to z MJ, podobno bardzo dobrze się komponują (ogólnie atropinowe roślinki)
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
mandragora zeżre Twoja duszę, zabić może bardzo łatwo lub oslepić.
kiedyś poświęcano takiej zwierzę...
ale serio są bezpieczniejsze fazy...
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
borrasca pisze: Ogłuszyć też może, skoro już wymieniamy.
Generalnie są to raczej mroczne doznania, więc nigdy nie wiadomo, kiedy uszy krew puszczą. W czasie wyciągania, cięcia, suszenia, samego doświadczenia czy też już jakiś czas po - bez większej różnicy.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.