czewa pisze:@ c0deine tak sobie teraz przeanalizowałem i mysle, ze to własnie przez trawe najwiecej złego a nomen omen to przeciez taka "zajebiscie nieszkodliwa używka" dla dzieci nie? ...
Powiem tyle - wyciąga z człowieka na wierzch choroby psych., które są ukryte w człowieku.
Syberek pisze: Nie bawią mnie juz rzeczy, które kiedyś sprawiały mi wiele radości.. ;/
palenie zmienia osobowosc w jakis sposob, pomaga w ewolucji ;]
ale pan ewolułator nigdy nie wie, czy wyrosnie na duzego dinozałra ktory wpierdoli wszystkie mniejsze pchełwy, czy moze bedize ewoluowal w kierunku galaretowatej amebki zjednoczonej ze srodowiskiem. a jak sie ocknie z amebą w nocniku, to pozostaje tylko strobilizacja i jakies meduzy czy małrze.
mnie ziolo rozleniwilo, popsulo zdolnosci do kącętracji na nauce. troche mnie to wkurwia.
nie wiem czy trwale, bo nie znalazlem w sobie jeszcze sily, by odmowic sobie wieczornego bucha wiec ciezko jest mi ocenic swoje niezjarane zdolnosci.
ale staram sie ograniczac :-D
Kłopoty z koncentracja i w ogóle, z myśleniem.. Ale im dłużej jestem trzeźwa, tym lepiej mózg zaczyna działać, więc to też jeszcze nie tak na stałe.
Zrobiłam sie jeszcze bardziej aspołeczna niż kiedyś.
A fizycznie.. zajebiste kłopoty z cerą głównie (na szczęscie zostały mi antybiotyki, ktorych kiedyś uzywałam). Ostatnio zaczęłam tez podejrzewac coś z sercem, bo coś za często mnie napierdala.
c0deine pisze: No i fobia społeczna wyciągnięta na wierzch przez THC.
virtual_high pisze:chyba przez fetec0deine pisze: No i fobia społeczna wyciągnięta na wierzch przez THC.
Nawet w raporcie WHO wspominali coś, że z powodu THC mogą ujawnić się ukryte choroby psychiczne.
c0deine pisze:Nawet w raporcie WHO wspominali coś, że z powodu THC mogą ujawnić się ukryte choroby psychiczne...
nicze pisze:dobre ;)Pan Prezes pisze: Słabsza pamięć krótko trwała, chociasz miałem to od kiedy pamiętam...
ale pisze, ze tylko pamięć krótko trwałą, powiesz mi naprzykład "przyć o tej i tej godzinie do baru" to to zapomne, ale świetnie pamiętam co robiłem np. rok temu.
Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
hustlin'
Sam nie wiem czy dragi zmienily moją psychike na lepsze czy gorsze. Pewnie byłbym dziś bardziej prospołeczny, ale tez mniej indywidualny. Chcialbym wiedziec jakby wyglądał ten okres bez cpania.
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.