Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 432 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: c0deine »
rude pisze:
hehehe a jednak
wedlug bluelighta nie ma szans na dzialanie kodeiny przy antydepresantach, wszyscy tak twierdza, co niestety sprawdza sie i w moim przypadku.
Codeine ale Ty cpasz kodeine na sertralinie normalnie? jakim cudem?
Heh. Są szanse. Zależy jaki antydepresant. Byli tacy co ćpali przy Doxepinie np. (TLPD). Dobrze nasila działanie sedatywne kodeiny.

Ja to miałem dziwnie - przez pierwsze 3-6 miesięcy brania sertraliny (100mg/d) enzym CYP2D6 całkowicie stracił swoją działalność... Teraz mam wrażenie, że organizm się zbuntował jakby, bo ma wydajność większą niż za czasów kiedy nie brałem żadnych leków od psychiatry ani nic. Pamiętam jak o dziwo pierwszy raz poczułem 120mg kody (4 tabl. Efferalganu Codeine dostałem od znajomego). Wtedy też paliłem sobie herki trochę. To aż dziwne, że to poczułem. No i od tamtej pory kodeina wróciła do łask :)

No a teraz działa zajebiście... Właśnie wjechało 480mg. No i do szkoły.

Tak jak mówiłem - sertralina i wenlafaksyna najsłabiej blokują CYP2D6 - mogę dać wam to w pliku PDF (jakieś tam badania naukowe i tabelka), ale mi musicie powiedzieć jak wrzuca się na rapidshare albo coś :P

Edit:
No, już się nauczyłem. Zapraszam do lektury:
http://rapidshare.com/files/82140875/CYP2D6.pdf.html

P.S.
Ale się zajebałem. Żadnych antyhistamin tylko 2 rolki i 480mg kody (a benzo nie poczułem praktycznie bo mam jakąś-tam tolerancję), no i 15 minut wcześniej 100mg sertraliny ;)
Uwaga! Użytkownik c0deine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2310 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
Mam pytanko . Mianowicie , brałem wczoraj amitryptyline na lepszy sen . Dzisiaj mam zamiar zarzucic kodeinę . Czy amitryptylina zmniejszy działanie , czy w ogóle bedzie bez znaczenia ( głównie chodzi mi o wpływ na enzym cypd6 ) . proszę o odpowiedź .
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 432 / 13 / 0
CosmoDo pisze:
Mam pytanko . Mianowicie , brałem wczoraj amitryptyline na lepszy sen . Dzisiaj mam zamiar zarzucic kodeinę . Czy amitryptylina zmniejszy działanie , czy w ogóle bedzie bez znaczenia ( głównie chodzi mi o wpływ na enzym cypd6 ) . proszę o odpowiedź .
Przeczytałeś ten temat? Było o TLPD i nie było ani słowa o amitryptylinie. Więc zarzucaj śmiało.
Uwaga! Użytkownik c0deine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 139 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: gonzek »
c0deine pisze:

d) Antyhistaminy:
Zwiększają sedację, ale osłabiają euforię!
* Chlorfenamina (Tabcin Trend, Gripex Noc, Grippostad)
* Cymetydyna (Altramet, Cimetidinum)
* Difenhydramina (APAP Noc)
* Dimenydrynat (Aviomarin)
hej, hej! a gdzie tu tak poczciwa, znana i lubiana hydroksyzyna?! ;) np. Atarax, czy po prostu hydroksyzinum
Uwaga! Użytkownik gonzek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 432 / 13 / 0
gonzek pisze:
c0deine pisze:

d) Antyhistaminy:
Zwiększają sedację, ale osłabiają euforię!
* Chlorfenamina (Tabcin Trend, Gripex Noc, Grippostad)
* Cymetydyna (Altramet, Cimetidinum)
* Difenhydramina (APAP Noc)
* Dimenydrynat (Aviomarin)
hej, hej! a gdzie tu tak poczciwa, znana i lubiana hydroksyzyna?! ;) np. Atarax, czy po prostu hydroksyzinum
Hej! Hej! Hydroksyzyna nie blokuje izoenzymu CYP2D6! Więc jej tu nie ma i nie będzie! To jest wątek o lekach osłabiająch euforię po kodeinie!
  • 533 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: ArkejD »
To jeszcze przydałoby się w drugą stronę, co poprawia euforię po kodzie
  • 432 / 13 / 0
ArkejD pisze:
To jeszcze przydałoby się w drugą stronę, co poprawia euforię po kodzie
Generalnie w Polsce nie dostaniemy takich leków... Tzn. można ale bardzo trudno. Chyba najłatwiej to ryfampicyna (antybiotyk na gruźlicę) ;) Ciekawe kto wam to załatwi.

No i CYP2D6 indukują też różne leki chemioterapeutyki, dla tych chorych na raka czy AIDS.

Powodzenia w zdobywaniu!
  • 533 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: ArkejD »
no dobra, a taki np diphergan (prometazyna) ?
  • 459 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Roni Regan »
Diphergan zwiększa raczej sedacje niż euforie chyba.
Prawda, której nikt nie chce nawet za darmo.

Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
  • 437 / 21 / 0
Chuja tam sedację, nie wiem jak od strony teoretycznej to wygląda ale praktycznie Diphergan to dla mnie nieodłączny specyfik do kodeiny (i innych opiatów).
NIECH CO KRWAWY HEGEMON?
NIECH ŻYJE
!!!

Be the plague in their society
Be the one, they'll call tragedy

Hegemon_Krwawy@safe-mail.net
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem

Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.

"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.