Znajomy z og uprawiał w szklarnii to musiał na drabinie siedzieć żeby dostać się do szczytów...
Dlatego wysokość tunelu powinna miec 200cm minimalnie, a i tak bedziesz musiał nieźle kombinować - LST i/lub FIM itp...
Najlepiej jak zrobisz spadzisty dach wtedy nie bedziesz miał problemu z zalegającą wodą - obrywaniem folii przez jej ciężar.
Sadząc rośliny miej też na względzie wielkość jaka one osiągają... Z reguły jest tak: indici są bardziej "zwarte" a sativy wyższe ale "chude"
Gum@ pisze: No a ja mam pytanie jeszcze co do kształtu tych tuneli.
Pamiętaj że rośliny w szklarnii/tunelu rosną naprawde ogromne.
Znajomy z og uprawiał w szklarnii to musiał na drabinie siedzieć żeby dostać się do szczytów...
Dlatego wysokość tunelu powinna miec 200cm minimalnie(...)
[/quote]
Zgadzam się rosną do "dachu" , moje mają 250 wysokości w najwyższym punkcie łuku
pozdro
http://www.youtube.com/watch?v=UZx1QNuUetE
No i nie widać co jest w srodku zbytnio...
LeonardoDaVinci pisze: popryskać folie białą farbą. Niewiem jakie są plusy i minusy tego ale dużo ludzi którzy uprawiają pomidory/truskawki w tak robi...
No i nie widać co jest w srodku zbytnio...
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"
W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu
Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.