ODPOWIEDZ
  • 228 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: zork »
ksztalt nie wplynie na krzaczki, najlepiej zrobic spadzisty daszek z racji tego o czym napisales - deszcz
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
Pamiętaj że rośliny w szklarnii/tunelu rosną naprawde ogromne.
Znajomy z og uprawiał w szklarnii to musiał na drabinie siedzieć żeby dostać się do szczytów...

Dlatego wysokość tunelu powinna miec 200cm minimalnie, a i tak bedziesz musiał nieźle kombinować - LST i/lub FIM itp...

Najlepiej jak zrobisz spadzisty dach wtedy nie bedziesz miał problemu z zalegającą wodą - obrywaniem folii przez jej ciężar.

Sadząc rośliny miej też na względzie wielkość jaka one osiągają... Z reguły jest tak: indici są bardziej "zwarte" a sativy wyższe ale "chude"
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 457 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mnichu11 »
Gum@ pisze:
No a ja mam pytanie jeszcze co do kształtu tych tuneli.
Kształt połowa walca. konstrukcja z rurek. na każdym końcu z listewek konstrukcja z dzwiczkmi i okienkiem ponad nimi. wszystko pokryte folią "przeźroczystą" dość grubą z uwagi na powierzchnię i wytrzymałość na kaprysy aury ]
Pamiętaj że rośliny w szklarnii/tunelu rosną naprawde ogromne.
Znajomy z og uprawiał w szklarnii to musiał na drabinie siedzieć żeby dostać się do szczytów...

Dlatego wysokość tunelu powinna miec 200cm minimalnie(...)
[/quote]

Zgadzam się rosną do "dachu" , moje mają 250 wysokości w najwyższym punkcie łuku

pozdro
http://www.erowid.org/plants/cannabis/cannabis.shtml
http://www.youtube.com/watch?v=UZx1QNuUetE
  • 654 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gum@ »
Tak wysokiego aż nie mogę zrobić ale na 1,80-2,00 m mogę naciągnąć. Będe stosował FIM no i może LST.....albo samo LST, nie wiem jeszcze :nuts: . Myśle że ze skunem nie powinienem mieć dużych problemów z wysokością. Dzięki za wszystkie odpowiedzi i mam nadzieje że te pytania przydadzą się też innym :rolleyes: A nie wiecie może ile przy średnim (8 godzin) dziennym nasłoniecznieniu moge wyciągnąć z krzaka skunk#1 z zastosowaniem ww metod ???
  • 27 / / 0
Nieprzeczytany post autor: anem »
Witajcie! Chciałem zapytac Czy mógł bym robić sadzonki w takim mini tunelu? Jaką folię miał bym sastosować do niego?
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: dzul »
a jaką folie preferujecie aby nie było tak bardzo widać co jest w tunelu foliowym ? lub co polecacie aby ciekawscy sąsiedzi nie widzieli że w tunelu lub szklarni mam mj głównie mówie o tunelu foliowym
Uwaga! Użytkownik dzul nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
popryskać folie białą farbą. Niewiem jakie są plusy i minusy tego ale dużo ludzi którzy uprawiają pomidory/truskawki w tak robi...
No i nie widać co jest w srodku zbytnio...
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 228 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: zork »
przeciez istnieje, i jest powszechna, folia przez, ktora nie bedzie widac ze to konopie a swiatlo bedzie dobrze przechodzic
  • 243 / / 0
Nieprzeczytany post autor: CANY »
LeonardoDaVinci pisze:
popryskać folie białą farbą. Niewiem jakie są plusy i minusy tego ale dużo ludzi którzy uprawiają pomidory/truskawki w tak robi...
No i nie widać co jest w srodku zbytnio...
Plusami pryskania białą farbą (lub wapnem) folii jest obniżenie temperatury wewnątrz tunelu, gdy świeci ładnie słoneczko i jest duża wilgotnośc w tunelu wystarczy nam 3 minuty żeby wyjść z tunelu mokrym. Wiem to bo jeszcze kilka lat temu wiele razy widziałem takie akcjie przy tunelach z pomidorami ;-)
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: dzul »
i łagodzi słoneczko aby rośliny się nie parzyły ( i to wapnem a nie farba chyb że ktoś ma duśo $$$$$$$$$) a jaką folie proponujecie żeby tam nic nie było widac bo wapno po mocnej ulewie się zmyje ... razem zemną :D
Uwaga! Użytkownik dzul nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"

W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.

Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu

Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.