Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1067 / 206 / 0
Nieprzeczytany post autor: czajnikof »
Adam, cała prawda o mj. ;-) Miałem takie akcje że się jarało codzień na umór, a finalnie efekt taki że każdy zamulony i jedyne na co ma ochotę to iść spać albo jeszcze zapalić. Za to uwielbiam jaranko raz na jakiś czas. :-D Cud,miód i malina.
I don't do drugs. I am drugs.
  • 1 / / 0
[quote="czajnikof"]
Adam, cała prawda o mj. ;-) Miałem takie akcje że się jarało codzień na umór, a finalnie efekt taki że każdy zamulony i jedyne na co ma ochotę to iść spać albo jeszcze zapalić. Za to uwielbiam jaranko raz na jakiś czas. ]

oczywiscie- raz na jakis czas to zlota dewiza
ale trdno jest utrzymac taki rygor.. wlasnie odpalam lufe
Uwaga! Użytkownik brÓdnowski_siekacz! nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 273 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: don skuninhos »
brodnowski aka supravires dobrze prawi pare postow wyzej, przerabiam podobna sytuacje, z tym ze mi ta zabawa sie nie znudzila ( jeszcze ? ) ... jezeli chodzi o mnie - ciag to za mocno powiedziane, ale jaram b. czesto, i to tez ma swoj pierdolony urok ;)

do opiatowca mi daleko, ale dane bylo mi stestowac w zyciu troche substancji, a i tak mj uwazam za miszczostfo, podstawowa i najczesciej stosowana uzywka przeze mnie ... wiadomo ze lepiej stosowac od swieta, ale to nie takie latwe, hyhy ... i to co mowi jezus, chyba jedyna uzywka ktora pasuje do kazdego miksu, i z reguly go mocno umila
  • 223 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: filip.z.konopii »
może i to co napiszę wyda sie dziwne ale ostatnio doszedlem do wniosku ze marihuana jest w stanie dac mi wiecej przyjenosci niz morfina czy heroina poniewaz odkrylem ze wszelkie opiaty nasladują euforie tak jkaby na sile..
zato marihuana pozwala mi czasem odczuć niesamowią przyjemnosc wypływającą gdzies ze srodka ktora jest jakby w 100 procentach prawdziwa i uzasadniona taka idealnie naturalna
Uwaga! Użytkownik filip.z.konopii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
ziolko jest zajebiste! gdyby tylko nie bylo problemow z syndromem amotywacyjnym i trudnosci z zapamietywaniem, moglbym smialo rzec ze MJ jest idealna.. ale zawsze jest to ale..
Uwaga! Użytkownik brÓdnowski_siekacz! nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 223 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: filip.z.konopii »
porownaj te 'problemy' do tych wywołanych przez opiaty, amfetaminy albo benzodiazepny ;)
Uwaga! Użytkownik filip.z.konopii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 85 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: paszcza420 »
to, ze takich zmian fizycznych, ktore mozna wymienic po myslniku jest niewiele i latwo je zbagatelizowac nie znaczy, ze marihuana jest super miętka, a oprócz tego leczy. palona ciągle zmienia swiatopoglad i ukierunkowywuje zycie tak samo jak te dragi z etykietką ciezszych. nie chce mi sie o tym gadac, jak ktos ma do tego dojsc to dojdzie, a glupek i tak bedzie chcial robic hamburgery i zyc jak bohaterzy smiesznych filmów o paleniu.
Here is something you can't understand
how he could just make the law to bend
Fucking fascist and retarded slut of his
don't let them tell you to do that or this

Cripples rule everything around me
C.R.E.A.M, that's not my place to be
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
paszcza420 pisze:
to, ze takich zmian fizycznych, ktore mozna wymienic po myslniku jest niewiele i latwo je zbagatelizowac nie znaczy, ze marihuana jest super miętka, a oprócz tego leczy. palona ciągle zmienia swiatopoglad i ukierunkowywuje zycie tak samo jak te dragi z etykietką ciezszych. nie chce mi sie o tym gadac, jak ktos ma do tego dojsc to dojdzie, a glupek i tak bedzie chcial robic hamburgery i zyc jak bohaterzy smiesznych filmów o paleniu.
Myślę podobnie. MJ fajna jest, ale raz na jakiś czas (np. weekendy spędzone w miłym towarzystwie znajomych), ale nie żeby upierdalać się na maras od razu po otwarciu oka entuzjastycznie witając nowy dzień, bo to już szkodzi (amotywacja, leń, pamięć). Ogólnie palenie jest spoko i elo, ale dłuższe przerwy wypada czasem robić ;]
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 173 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: malitakatana »
też mam zdanie że ciągi nie mają sensu,(gdy mam większe ilości) pale mj w weakendy, albo jak jest większa przerwa od szkoły, to więcej
unikam palenia w dni szkolne, w sumie to palenie w każdy piątek i sobote, też wydaje mi się za częste, mimo to jak na razie to praktykuje
Psyc[H]oaktywni
  • 41 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Yumi Girl »
mj ?
Dziwna używka, można zapalić raz na jakiś czas lub razem z innymi dragami.
Lecz gdy pali się ją codziennie, to człowiek dostaje kurewskiej amotywacji więc nie polecam.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków

Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.

USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad

Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.

Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków

Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.