Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
teoretyk
zalezy od kierunku, grupy w jakiej sie znajdziesz oraz od planu zajec ;)

moj kumpel ma 1 dzien wolny, tzn czwartek, a w piatek tylko WF z ktorego sa 3 godziny, i wybral sobie zajecia snowboardowe, wiec WF nie ma ;p
  • 82 / / 0
Nieprzeczytany post autor: baska_157 »
haha ja zauważyłam otępienie palę od trzech lat i coraz częściej łapię się na tym, że nie siedzę przez 10 min i patrzę w jeden punkt i nie myślę o niczym :-D taka zawiecha hahahaha %-D
Uwaga! Użytkownik baska_157 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
[quote="baska_157"]
haha ja zauważyłam otępienie palę od trzech lat i coraz częściej łapię się na tym, że nie siedzę przez 10 min i patrzę w jeden punkt i nie myślę o niczym ]

he he ja takie coś mam odkąd pamientam, a pale tylko 2 lata i to żadko, a w listopadzie będe miał 20 lat.
Może to dlatego, że kiedyś tacie z wózka w barze wypadłem :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :-O
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 82 / / 0
:-D Jezu nie wyrobię hahaha ;] a o mnie nie można powiedzieć, ze rzadko palę ;-)
Uwaga! Użytkownik baska_157 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 329 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Guść »
baska_157 pisze:
haha ja zauważyłam otępienie palę od trzech lat i coraz częściej łapię się na tym, że nie siedzę przez 10 min i patrzę w jeden punkt i nie myślę o niczym :-D taka zawiecha hahahaha %-D
To nie musi być od trawska. Moja nauczycielka tak się wieszała na każdej lekcji po 10 - 15 minut :D
Excellence.
  • 82 / / 0
:-p ja wcześniej nie miałam taki hard corów ale jestem z siebie dumna od dłuższego czasu tkwiłam w przekonaniu, ze jakiekolwiek czynności myślowe już mnie nie dotyczą, jednak dzisiaj na lekcji zostałam uświadomiona, ze jednak jestem istotą myślacą :-D
  • 73 / / 0
Nieprzeczytany post autor: polo »
marichuana poszerza choryząty człowieka, wiec weg mnie nie przeszkadza ale pomaga. grzyby mi np mi w nauce pomagają bo dzieki nim zrozumiałem świat i wszystko , kto nie jadł ten nie zrozumie , TYLKO TRZEBA ZACHOWAĆ UMIAR !! z naukowego punktu widzenia przeszkadza ale tak naprawde poszerza choryzonty i wszystko łatwiej dzieki nim zrozumieć , tak samo jest z lsd
  • 424 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Adam Selene »
polo pisze:
marichuana poszerza choryząty człowieka,
Uhm...widać.
Uwaga! Użytkownik Adam Selene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
tak z mojego doświadczenia troche:

jak się uczę (i moi znajomi maja tak samo) spizgany to moja wydajność jest znacząco mniejsza, jednak jak się dobrze wciśnie (albo coś jest ciekawego albo uczy się ktoś to co lubi albo po prostu umie zmontowac sobie klina) to o wiele dłużej można siedzieć i koncentracja jest jakby większa i finito możemy pare godzin sobie siedzieć. Ale trzeba miec do tego silna motywacje.

mam kumpla (dobrego) który chodzi ze mną do liceum (dosyć dobrego było kiedyś wysoko w rankingu GW) i ma średnią w szkole zawsze ponad 4.5. Gościu codziennie wieczorem pizga bake, raz na 4 miesiące je tabletki, pare razy pizgał benzydamine i uczy się świetnie. Koleś przychodzi ze szkoły, wpierdala coś, siada do nauki a wieczorem pali zioło.
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 374 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: kildeis »
Gościu ma super podejście... Jak dla mnie zioło zbyt rozleniwia, chociaż nie powiem - jestem w stanie się uczyć zjarany - niekiedy nawet zdumiewająco efektywnie ;-)
Wyśniłem sobie ten świat tak długo myśląc o nim, zupełnie po nic, tak dla siebie by się bronić...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.