Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 196 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: zrytyberet »
Magiczny Ogród bo to od tysięcy lat był z czlowiekiem a chemia to wynalazek 19-21 wieku choc czasem w medycynie nie zaprzeczam przydatna. Pozatym jestem za legalizacja wszystkich naturalnych roslinych specyfików.
Uwaga! Użytkownik zrytyberet nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 325 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: strunaman »
TYLKO Magiczny Ogród

przez momencik ale to drobny momencik jak testowałem acodin to AlChemia Umysłu :-)
' Miłość nie chce żebyście się martwili '
  • 3523 / 51 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Nie ma podziału na naturalne i syntetyki :-D Człowiek jest tworem natury, a leki wytworem człowieka. Rzec więc można że są naturalne. Substancja chemiczna jest jedna i taka sama czy to naturalna czy chemiczna. Pijcie sobie przez pół roku opłuczyny z maku i zagryzajcie bieluniem, są przecież naturalne.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 48 / / 0
Nieprzeczytany post autor: lupulin »
Oczywiście że jest podział na naturalne i syntetyki. Gdy człowiek przetworzy jakikolwiek produkt naturalny (roślina, skała) w taki sposób że powstanie zupełnie nowa substancja wtedy mamy do czynienia z syntetykiem, a gdy substancja jest jedynie wyizolowana z naturalnego środowiska wtedy jest naturalna.
Uwaga! Użytkownik lupulin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 867 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lotnik »
Bo tutaj chodzi o pozyskanie substancji: naturalna/syntetyczna :) co wcale niejest prawda(choc mity mwoia inaczej) ze natura jest bezpeiczniejsza od chemii syntetycznej. Bo syntetyki stworzyl clzowiek i je kontroluje, a roslinkami niedokonca. :P
ChÓj!
  • 203 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: kacyk »
pól na pol choć chyba bardziej magiczny ogród
https://www.youtube.com/watch?v=83y3K0OH2XM
  • 11 / / 0
Nieprzeczytany post autor: togashi »
Magiczny ogrod zdecydowanie. Alko tez mi sie wydaje z tego rodzaju (browar - fermentacja i te sprawy, czasem wodka).
Przed chemia czuje jakis strach, nie ufam jej. Jak cos mnie kurewsko boli, to tez wole przecierpiec niz sie jakimis apapami objadac.
  • 4024 / 371 / 951
[quote="Lotnik"]
co wcale niejest prawda(choc mity mwoia inaczej) ze natura jest bezpeiczniejsza od chemii syntetycznej. Bo syntetyki stworzyl clzowiek i je kontroluje, a roslinkami niedokonca. ]

co człowiek sobie z apteki przyniesie,to może i faktycznie-wiadomo co to i ile czego zawiera.
Ale wszystkie nielegalne wytwory chemii użytecznej pozostają ewidentnie najbardziej niebezpiecznymi środkami psychoaktywnymi-gówno wiadomo co to,z czego i kto,z jakimi intencjami i kompetencjami się za to brał.
Bardziej ufam Naturze niż ludziom.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 116 / / 0
Nieprzeczytany post autor: buczu »
Wolałbym roślinki, ale niestety częściej biore syntetyki ... chociaż faktycznie nie zawsze roślinki są bezpieczniejsze od syntetyków ...
Uwaga! Użytkownik buczu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 29 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: beks »
ja popieram WildMonkey. dla mnie to jeden chuj. i tak przeciez dziala chemia- a jak powstala to inna sprawa. czy roslinka czy tabletka- zawsze jakis zwiazek w srodku. a swoja droga to i tak z roslinkami nie mozna byc nigdy do konca pewnym..
Uwaga! Użytkownik beks nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.