Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 88 / 2 / 0

ps: może jakis debil zrobi sobie wywar z tytoniu..
Proszę bardzo, ktoś zrobił.

EDIT - rozkminiłem, że było jednak trochę inaczej, ale i tak najbliżej tematu...

Nie robcie czaju z zielonej herbaty. Jakkolwiek czuje sie super (jak zawsze po zielnej, tylko mocniej), za to smakowalo niczym kwintesencja kurzu zza szafy (a troche trzeba tego wypic).
Ja tam pijam i jakoś mnie ten smak nie odrzuca. Mozna zaparzyć ze dwa razy a liście jeszcze biorę i żuję ;]
Jak to ktoś powiedział - kwestia przyzwyczajenia...
Ostatnio zmieniony 31 maja 2007 przez LeszekMiller, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie bój się plamy na swetrze.
  • 867 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lotnik »
Ow wywar zostal zrobiony z niecalej fajki a tu chodzi o wieksze ilosci :) choc i tak bym nieprobowal.
ChÓj!
  • 33 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Poldek »
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.ph ... ,2;nocount

Jak zrobić czaj napisałem w tym temacie ... Przepis sprawdzony wielokrotnie testowany %-D
Siekiera na dobre pare godzin :D miłego testowania ;*
Uwaga! Użytkownik Poldek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 202 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkem »
O wywarze z tytoniu pisalem w stosownym miejscu ( wywar z tytoniu) . Jerst to skrajnie niebezpieczne w odpowiednich ilosciach ale daje sie wypic . Wywary z tytoniu byly i sa stosowane przez szamanow wiec maja dluga tradycje. Nikotyna jest alkaloidem i silnie dzialajacym wiec to nie to samo co wywar z meliski czy mieta palona . Nikotyna jest psychotropem klasy atropiny rownie mocna i a moze i bardziej niebezpieczna. Nie polecam eksperymentow . Ja robilem ale to raczej dosc ekstremalne. To co pisze Poldek w stosownym miejscu to racja taki czaj wali ostro.
Ostatnio zmieniony 15 listopada 2007 przez alkem, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 333 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: benzodxm »
Chcialem sobie zrobic dzis czaj, ale nie mam odpowiedniej herbaty :wall: . Pije caly czas zielona i kawe. Fajnie jest, chociaz to nie to, co powinno byc.
Jakos tam sobie zyje... Nie jest zle :)
  • 241 / 4 / 0
Mnie zaintrygował temat i zrobiłam sobie z jakiejś granulowanej herbaty indyjskiej. Nie jest najgorszy, ale z tytoniu bym sie chyba nie odwazyła.
kodeina
  • 333 / 11 / 0
Ponoc to szkodliwe dosyc jest. Ja nie mam wielkiego wyboru, ale Ty? Mam nadzieje, ze fajnie bylo.

Edit:Wlasnie zaparzam sobie 8 torebek herbaty Lipton. To nie czaj, ale lepsze niz nic.
Ostatnio zmieniony 28 grudnia 2007 przez benzodxm, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2310 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
@ Benzodxm . Ty to z nudów robisz czy i sie pojebało ? Jak to działa na Ciebie ? Opisz !!!! Przecież to nie zdrowe musi być raczej bardzo . Desperaci .
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 1199 / 8 / 0
Kawa z 2 lyzeczek kopnie bardziej od 8 liptonów ;)
  • 333 / 11 / 0
Jak to dziala na mnie? Beznadziejnie :-/ . Prawie sie zbeltalem, a czuje sie gorzej niz jakbym nic nie bral. Rezygnuje z tej watpliwej przyjemnosci bycia zdenerwowanym. Kurde, co ja musze wymyslac za debilne pomysly, niech to szlag :wall: .
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.