- Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
- Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
- Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Kurwik pisze: Wow, takie to dla Ciebie straszne, że nie jestem nieodpowiedzialnym ćpunem, który dzieciom od 12 roku życia dawałby zaćpać się i zapić?
Po drugie, jak już wiele razy mówiłem, każdy ma prawo do swobodnego dostępu do informacji i dopóki nie śmieci na forum i przestrzega netykiety to ma prawo przebywać choćby miał 5 lat. To jest internet, chcesz złapać kogoś za rękę i zabronić? Odpowiedzialność polega na informowaniu, taką ideą kieruje się hyper. Ten temat jest jak każdy inny i nie widzę powodu żebyś się ciśnieniował. Nie mam już siły tego powtarzać.
Kurwik pisze:który dzieciom od 12 roku życia dawałby zaćpać się i zapić?
autorowi brakuje 3 lat do upragnionej 18stki. spora ilość 'dzieci' w tym wieku ćpa i pije. niektórzy są bardziej dojrzali, inni mniej, ale w obu wypadkach to nie jest tak źle jak to Twoje 12 lat. w takim wieku już jest duża szansa że koleś wie co sobie może przez to zjebać, więc niech robi co chce.
Z 12 rokiem życia to był tylko przykład, losowa liczba poniżej 18. Nie napisałem nigdzie, że autor tematu ma tyle lat.
[myślę, że gadasz od rzeczy, skoro nie chcesz odebrać mu dostępu to tym bardziej z takich postów nic kompletnie nie wynika, więc je ogranicz, przyp. NightGarden]
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
pozdrawiam
nie ma będzie
istnieje tylko teraz
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
ja żyję - a wyście pomarli, Panowie.
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
CBŚP zlikwidowało nielegalne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono ponad pół tony klofedronu
Skuteczne działania funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledczego Policji doprowadziły do ujawnienia nielegalnej fabryki syntetycznych narkotyków na Dolnym Śląsku. Zatrzymano jedną osobę i zabezpieczono znaczne ilości wyjątkowo niebezpiecznej substancji.
Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych
Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.
Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną
Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.