Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 577 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Twilight »
Od siebie mogę dodać tylko tyle, że kakao działa naprawdę i to bardzo bardzo ładnie :-)
Poprawia niesamowicie nasycenie kolorów i sprawia, że czuje się bardzo lekko (dosłownie) i ogólnie to super jest :-)

Chciałbym tylko spróbować kakao bez żadnej kofeiny. Nie to abym coś miał do kofeiny ale w prawdziwym (medytacja itp) tripowaniu to ona nie pomaga raczej...
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2007 przez Twilight, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
W kakao nie ma kofeiny. Ok, niedługo robię mały eksperyment. Po kakao czuję się świetnie. Więc kupuję paczkę 220 gram kakao i zjadam. Pożyjemy zobaczymy. Jak nie podziała to przynajmniej pysznie pojem ;]
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 577 / 3 / 0
Kakao ma kofeinę, tylko, że ma jej w sobie bardzo mało...
Jednakże jak się wypije bardzo dużo kakao to te mało szybko się robi dość dużo...

Kofeina kofeiną a ja wprowadzam Kurwik-u twój pomysł w życie, zobaczymy co z tego wyniknie :cool:
Ostatnio zmieniony 01 lutego 2007 przez Twilight, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
  • 472 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: P-paranoi »
newbe ----> Ja slyszalem natomiast, ze euforyczne dzialanie czekolady dziala tylko na kobiety. Niesety nie popre tego zadnym cytatem, gdyz czytalem o tym dosc dawno.
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 41 / / 0
Nieprzeczytany post autor: strength »
kurwik -> jakie ty bedziesz jadl kakao? typu puchatek czy prawdziwe? :) opisz czy byly jakies efekty.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Puchatków nie tykam, tylko czyste, gorzkie kakao.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 577 / 3 / 0
P-paranoi pisze:
newbe ----> Ja slyszalem natomiast, ze euforyczne dzialanie czekolady dziala tylko na kobiety. Niesety nie popre tego zadnym cytatem, gdyz czytalem o tym dosc dawno.
A ja czytałem, że każdy ma w sobie kobietę więc wystarczy tylko odkryć ją w sobie i można reagować na kakao odpowiednio :-)
  • 422 / 5 / 0
Nie jedzcie / pijcie dużej ilości kakao bo powoduje to dużą łamliwość kości, utrudnia wchłanianie magnezu (szczególnie z cukrem) i wapnia. No to ma ktoś sposób na ekstrakcje teobrominy ?? <_< Wiecie działa ona moczopędnie, ale co tam :-p
  • 577 / 3 / 0
Dziwna sprawa bo czytałem właśnie, że kakao ma dużo magnezu!
Co do wapnia to nie wiem, ale kakao powoduje fajny błogostan i za chiny nie zrezygnuję z picia go i jedzenia czekolady :-D

Najlepiej nie pić kakao jakiś czas i walnąć sobie dużą dawkę. Ja uwielbiam napój z 3 łyżeczek instanta, 3 zwykłego i 2 cukru na jeden kubek. Mocny smak jest i działa jak trzeba :-) Można też dodać łyżeczkę kawy instant (więcej nie bo się popsuje smak!) i wtedy to już całkiem fajnie jest a zapach tego miksu mnie rozwala pozytywnie :-)

Po kakao kolory sobią się fajniejsze, bardziej pastelowe itp. No ofkoz trza być bardzo wrażliwym pewnie aby picie kakao cokolwiek odczuwalnego i widocznego dało bo inaczej to pewnie trzeba by wypić tego kakao baaardzo dużo a to już pewnie niezbyt zdrowe jest :'( Sam gdy nie byłem aż tak wrażliwy jak teraz to nie zauważałem tak mocno jego działania i nie kojarzyłem nawet tego stanu z kakao nigdy tylko bardziej z daną sytuacją itp. Ogólnie to świat wygląda po nim bardziej kreskówkowo i pozytywniej ^_^

A co do tematu to poza teobrominą są w kakao jeszcze inne substancje a kakao działa dobrze i jest bardzo smaczne tak jak jest więc po co kombinować? :-)

ps. Kakao jest moją najbardziej ulubioną używką. Jeśli miałbym zrezygnować z wszystkich oprócz jednej to właśnie kakao bym zostawił :blush: ^_^
  • 204 / 1 / 0
ja po zjedzeniu za dużej ilości słodkiego mam odruchy wymiotne. ;-)
@Kurwik, nie jedz tyle tego kakao!!

wspomniana ekstrakcja kofeiny to ciekawa rzecz, tym bardziej że nie pijam ostatnio kawy (zwykle ludzie mają okropna kawę ble a samemu nie chce mi się parzyć) więc mamy ten chlorek metylenu który mozna zakupić z tej strony http://www.standard.pl/pl-surowce_chemi ... ylenu.html w temp 20 C zalewamy tym kawę (która raczej nie rozpuszcza się w tej temp.)miesazamy kilka razy i przesączamy przez filtr, nastepnie odparowujemy ciecz i uzyskujemy czysta kofeiną. Kwestią są jeszcze odpowiednie proporcje, toksyczność chlorku metylenu i ile tego zostanie w uzyskanej substancji. Powinniśmy uzyskać proszek którym można posypać drinka ;-)
Ostatnio zmieniony 13 maja 2007 przez jaitylkoja, łącznie zmieniany 1 raz.
Trust no1

Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.

Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.