Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Pleśń bywa cholernie trująca, więc nie warto ryzykować, jeśli jednak coś Ci odbije to wcinaj z wit. C.
http://zdrowiedladziecka.pl/archiwum-plesn.html
scout667 pisze:Zerknij tu, trochę ciekawych informacji, poza tym pogrzeb sam w necie ;-)
Pleśń bywa cholernie trująca, więc nie warto ryzykować, jeśli jednak coś Ci odbije to wcinaj z wit. C.
http://zdrowiedladziecka.pl/archiwum-plesn.html
W linku podanym wyżej jest sugestia że witamina C niszczy pleśń.
"CODZIENNIE STOSUJ 500MG WITAMINY C !!! Jest to najłatwiejszy sposób na zneutralizowanie pleśni w naszym organizmie. Już 500mg dziennie wystarcza aby wątroba pracowała sprawnie i nie dochodziło do zatrzymania jej pracy przez pleśń. Witaminę C najprościej jest łykać, albo warto też wrzucać 1 tabletkę do gotowania ryżu, makaronu, co cukiernicy, do płatków zbożowych. Przechowywanie produktów psujących się, ale posypanych witaminą C zapobiega pleśni, a nie wymaga od nas szczególnego wysiłku."
około 30 grzybków udało mi się ocalić. nie noszą one widocznych oznak zapleśnienia ale kto wie. Zamierzam je spożyć. Wymoczę w soku cytrynowym przez parę godzin. Zrobię wywar, moze trochę nawet pogotuję.
Najbardziej interesuje mnie jednak co z tą witaminą C. Mam nadzieję że daje radę
"Wszystkie grzyby są jadalne. Niektóre tylko raz"
podsumowując:
splesniałe grzyby łączne działają. słabiej, inaczej. ale lubie jak wyciagają syf takie czarne a takie zdrowe.
p.s. przez jakis czas (godzine moze dwie) czułem kłucie w okolicach serca raczej nie wkręt ;) choc niekoniecznie mialo to związek z samymi grzybami :)
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.
Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach
Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.