ODPOWIEDZ
  • 654 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gum@ »
Ej Tomal jak Ty właściwie trafiłeś na to forum??? Chcesz wszystkich teraz resocjalizować??? Uwierz że najlepszą wiedze daje praktyka...
  • 381 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fasolkaaa »
Ja rozumiem, dlatego pytam. Nie potepiam Cię za to, że mówisz, że jest smiretlnie niebezpieczne. nie potepiam też lekarzy ani farmaceutów. Ale na dobrą sprawę oni mają tylko teoretyczną wiedzę na ten temat, czysto książkową. Jak ktos tam napisał, że to złe i jedzie po organizmie aż miło to dla nich to swiętość (nikogo oczywiście nie obrażając - nie to mam na myśli). Ja pytam ludzi, którzy maja jakieś doświadczenie w tej kwestii.

A co do tych zgonów, o których piszesz, że jest ich tak wiele weź pod uwagę, że liczba ta pewnie jest duża dlatego, że ludzie nie znają granic ani umiaru - chodzi mi tutaj o przedawkowanie. chyba procentowo w danych które przytaczasz więcej jest właśnie tych.

Ja nie mówię, że to jest dobre czy coś. Po co dałam tutaj post już pisałam i nie będę się powtarzać, dlatego czekam na dalsze wskazówki.Ale mimo wszytsko dzięki :-)

;-)
"MDMA intrigued me because everyone I asked, who had used it, answered the question, 'What's it like?' in the same way: 'I don't know.' 'What happened?' 'Nothing.' And now I understand those answers. I too think nothing happened. But something seemed changed."

Alexander Shulgin, PiHKAL
  • 463 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: supravires »
ale nie zaprzeczysz tomalu, ze jezeli by miala PEWNY dostep do pigulki jedynie z mdma, w standardowej, sredniej dawce (a nie jakichs sciem od ktorych wlasnie ludzie zdychaja i potem takie smieszne statystyki wychodza), nie majac problemow z zdrowotnych zwiazanych z uk. krazenia, sercem itp. , nie ryzykuje zycia i uzupelniajac plyny bedzie sie pieknie bawila, spedzi mile chwile i zycie bedzie sie dalej toczylo, o ile wykaze minimum rozsadku i sie w to nie wpierdoli, co wbrew pozorom i badaniom przeprowadzanym na szczurach, nie jest takie proste
sorry ludzie za wypowiedz usuplana w jedno zdanie, ale jakos tak wyszlo, chyba ogarniecie ;p

15 letnie dzieci, których jedynym celem w życiu jest zajebać się, a które nie są w stanie nawet rozsrysować wzoru strukturalnego amfetaminy.

pierdolony wsiur
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
  • 34 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Tomal »
ale nie zaprzeczysz tomalu, ze jezeli by miala PEWNY dostep do pigulki jedynie z mdma, w standardowej, sredniej dawce (a nie jakichs sciem od ktorych wlasnie ludzie zdychaja i potem takie smieszne statystyki wychodza),
Nie do końca. MDma jest ciągle zaliczany do reaserch chemicals i ciągle pozostaje w sferze badań, a skutki uboczne nie są jescze do konca poznane.
Weźmy chociażby Vioxx-lek bedący do niedawna w normalnej sprzedaży. Wydawało się -ot zwykły, bezpieczny lek an reumatyzm.
Nikt nie spodziewałby się, ze nastąpić po nim moga jakieś komplikacje, a co dopiero zgony.
Tymaczesem wprawił on w konsternacje całe środowisko medyczne. Liczba ofiar Vioxa nie sięgnęła może takiej ilości, jak liczba ofiar extazy, ale nawet 1 ofiara to już jest za dużo.
Vioxx wycofano a odszkodowania dla rodzin ofiar idą w miliardy dolarów.
A to tylko lek na reumatyzm.

Co dopiero w przypadku MDMA , która nie ma zastosowań medycznych i jest tylko ,,lekiem"
czarnorynkowym.
Na pewno czyste MDMA jest bezpieczniejsze, od tego z przypuśmy dodaną fencyklidyną-ale jest zbyt mało badań, zbyt mało testów tej substancji, by można było coś pewnego o niej powiedziec.
Wciąż o MDMA wiemy mniej, niż więcej.
Ja pytam ludzi, którzy maja jakieś doświadczenie w tej kwestii.

Doświadczenie nie ma tu nic do reczy.
Już nie chce tu przytaczać po raz setny analogii do wypadków samochodowych, choć sama mi się tu ciśnie na klawiature.
Ale podam inny przykład-Nigdy nie walnąłem się w głowę kilofem-nie mam na ten temat wiedzy empirycznej.
Jednak wiedza teoretyczna o skutkach tekiego uderzenia, jest wystarczająca , by wysnuć wniosek, że uderzenie kilofem w głowę jest:
-nieprzyjemne
-niebezpieczne
Osoby z tego forum oczywiście powiedzą,, Nie walnąłeś się w głowę kilofem-nie masz prawa się wypowiadać."-na co ja oczywiście mówię,,Ależ mam".
Tak samo w przypadku ekstazy-wiedza teoretyczne dotyczaća ekstazy, budowy ludzkiego mózgu i układu nerowego, w zupełności wystarczy by wypowiedzieć się autorytatywnie na temat skutków brania pigułek ekstazy.
Uwaga! Użytkownik Tomal nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 381 / 7 / 0
Właśnie o tym cały czas piszę... Chcę tylko jakichś porad i wskazówek jak robic żeby było dobrze. umoralnianie w sumie nie jest mi potrzebne...

;-)
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2006 przez Fasolkaaa, łącznie zmieniany 1 raz.
"MDMA intrigued me because everyone I asked, who had used it, answered the question, 'What's it like?' in the same way: 'I don't know.' 'What happened?' 'Nothing.' And now I understand those answers. I too think nothing happened. But something seemed changed."

• 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
Polskie piguły są bardzo słabe, dlatego piguła w ilości 1szt. napewno nie zrobi ci krzywy. Ja jak kiedyś jadłem piguły to nigdy nie jadłem ich w ilości większej niż 1szt. na raz. To jest tak obliczone, że jedna piguła ci wystarczy na dobrą zabawę, a czasem nawet 1/2...
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 463 / 10 / 0
nie widzisz, ze dziewczyna nie potrzebuje twoich rad...? TO CO MOWISZ MOZNA PRZECZYTAC NA WIKIPEDII ALBO GDZIE INDZIEJ W INTERNECIE- przy najmniejszym wysilku...
nie smiec tutaj
wujek supra
  • 381 / 7 / 0
Mam taką wielką nadzieję ze nie zrobi mi krzywdy... Ja poprostu nie chciałabym trafic do szpitala bo ich nienawidzę. A jeszcze na dodatek jak by się starzy o tym dowiedzieli pewne, że nie mam gdzie mieszkać...

A poradzi mi ktoś jak dbac o siebie podczas lotu? W sensie co pić a czego nie. Czytałam coś, że trzeba sobie zaaplikowac jakieś witaminy, długo przed trzeba? Wystarczą np. sole mineralne dla sportowców?

• 463 / 10 / 0
DZIEWCZYNO NIE STRESUJ SIE TAK JSZ TYLKO JEDA PIKSE, BUTELKA WODY MINERALNEJ STARCZY.. JAKIE WITAMINY? TO RACZEJ PO
wujek supra
  • 381 / 7 / 0
Czyli jak to się mówi "Don't worry, don't cry, take ecstasy and fly"?

;-)

ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób

Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.

Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.