zagubiony w czasie i przestrzeni
nic nie wiem
to są zapewne cool whity tak? ile za nie płaciłeś?
gdybym mógł cię prosić o sporo fotek samego boksa, jak zamontowałeś oświetlenie i jak całość się prezentuje. mam nadzieje że mi pomożesz bo nie mam narazie patentu jak to zrobić :-)
Oto fotki boxa:
[ external image ][ external image ][ external image ][ external image ][ external image ]
[ external image ][ external image ]
A tu swierze fotki roslinek ;) :
[ external image ][ external image ][ external image ][ external image ][ external image ]
[ external image ]
a tutaj fotka jednej roslinki ktora ma cos nie tak z listkiem :S
[ external image ]
a tu kielkowanie WW... wiem ze mala szansa że dojdzie ale sprobuje ja na outa :p
[ external image ]
W piątek podlałem je 1/3 dawki biohumusem.
Pokój
Byłem dziś u roślinek i zobaczylem że pierwsze liście pożółkły:
[ external image ]
zaznaczylem liscie ktore pozółkły czy to normalne ?
Liścienie, liście zarodkowe, pierwsze liście wytwarzane przez zarodek. Liścienie mogą nie wydostawać się z łupiny nasiennej, i wtedy stanowią organy spichrzowe dla siewki, lub wyrastają nad powierzchnię podłoża, zazieleniają się i pełnią funkcje asymilacyjne, zwykle jednak szybko więdnąc i opadając. Liczba liścieni jest jedną z cech wyróżniających rośliny jednonasienne i dwuliścienne (okrytozalążkowe).
moje roslinki mialy juz kilka pieterek a liscienie jeszcze sie trzymają co prawda pożółknięte
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.