Dezoksyefedryna, metyloamfetamina, meth
Więcej informacji: Metamfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1680 / 266 / 0
Mógłbyś opisać tą reakcję z I2? Bo jod to potrafię sobie w domu otrzymać a sudafed kupić w aptece ;).
Największy przegryw na forum
  • 144 / 6 / 0
amfetamine jest prosciej zrobic bo jest duzo metod syntezy, i nie koniecznie wychodzac z bmk w ostatecznosci bmk ludzie sobie sami robia albo nitroetan :) tak slyszalem, a mete troszeczke trudniej, no i efedryny juz sobie nie zrobisz, chyba ze ekstrakcja z tabletek :)
Uwaga! Użytkownik zielonypanowinietywbialyszal nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 91 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: pandzban »
https://hyperreal.info/~hydek/R/www.rhodium.ws/ znajdziesz to tutaj w dziale chemistry/(meth)amphetamine
jest kilka roznych opisow tej metody
powodzenia
Uwaga! Użytkownik pandzban nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1680 / 266 / 0
A, to mamy tam reakcję z HI.
HI można zrobić z I2 + H2S -> 2HI + S.
H2S w reakcji FeS +2HCl -> FeCl2 + H2S.

Ekstrakcja efedryny/pseudoefedryny z leków też jest opisana na rhodium.

Nic tylko robić, tylko komu się chce?

Poza tym H2S pachnie jak wanilia ;) hehe..
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2006 przez sprawdzone_info, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 144 / 6 / 0
a co to? Ph-CH=C(CH3)-NO2 latwo dostepne?
teoretycznie mozna by zrobic nawet LSD z ropy naftowej
ja chce lsd z ropy naftowej :D mam jej troszke :P tzn. nie mam ale moge miec :P
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2006 przez zielonypanowinietywbialyszal, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik zielonypanowinietywbialyszal nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 91 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: pandzban »
drag pisze:
A, to mamy tam reakcję z HI.
HI można zrobić z I2 + H2S -> 2HI + S.
H2S w reakcji FeS +2HCl -> FeCl2 + H2S.
tam na rhodium masz artykul o tym, ze fosfor sluzy jako katalizator (mniej wiecej) i tworza sie takie cykle, dzieki czemu wydajnosc jest wieksza. dlatego IMHO lepiej zaopatrzyc sie w fosfor niz bawic z H2S.
a co to? Ph-CH=C(CH3)-NO2 latwo dostepne?
mozna otrzymacw reakcji benzaldehydu z nitroetanem
ja chce lsd z ropy naftowej ]

nie chce mi sie z toba gadac
Uwaga! Użytkownik pandzban nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1680 / 266 / 0
No niby tak, ale siarkowodór łatwiej sobie zrobić w warunkach domowych niż fosfor.
  • 144 / 6 / 0
wychodzac z Ph-CH=C(CH3)-NO2 (otrzymanego w reakcji kondensacji aldolowej, mniej wiecej), hydroksylujemy wiazanie podwojne (1)BH3/(2)H2O2 otrzymujac podstawienie mniej podstawionego at wegla. nie wiem natomiast czy to nie ruszy grupy nitrowej. ale powiedzmy ze nie ruszy, wtedy redukujesz NO2->NH2 np glinowodorkiem i masz efedryne.
redukuje sobie glinowodorkiem ale Ph-CH=C(CH3)-NO2 i mam amfetamine :D tak przynajmniej w sieci pisza :D tylko z kad ja wezme ten glonowodorek? glin+wodor?
  • 1680 / 266 / 0
Glinowodorek litu. LiAlH4. Do kupienia w internecie, szukaj, a znajdziesz.

Poza tym ja dalej twierdzę, że bez wiedzy chemicznej nikt nie zrobisz nic.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
fosfor.
fosfor chyba idzie kupic bez problemu w sklepach chemicznych...
Przynajmniej tak mi sie wydaje bo juz od paru lat sie nie interesuje tym...

BTW: Na starym hyperrealu panowal przesad ze aby zrobic sobie amfe w chacie trzeba miec bardzo droogi sprzet... Ewentualnie mozna miec sprzet wlasnej roboty ktory moze pierdalnac czyniac duze szkody....

Kiedys byl artykul o metaamfetamine w Neewsweeku (wiem ze kiepskie zrodlo informacji), pisali tam takie pierdy o zrowiu i wplywie mety itp... Pozatym napisali ze wyprodukowanie fety jest bardzo proste, wystarczy zaopatrzyc sie w tussi albo w cos odpowiedniego w efedryna i zelazko z termoregulatorem ;)
Oczywiscie moim zdaniem "picing na wode fotomontażen" ale wole sie upewnic... ;P
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
ODPOWIEDZ
Newsy
Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.