Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 165 / 3 / 0
Ironheart pisze:
Jak myślicie jak długo THC będzie wykrywalne u mnie na testach jak nie paliłem cały tydzień a wczoraj spaliłem 1 lampę?
Dodam, że piję sporo wody i trochę ćwiczę.
wiesz jeśli paliłeś wcześniej regularnie to nawet tydzień przerwy nic nie da. THC jest wykrywalne do miesiąca u osób uzależnionych. Jeśli natomiast palisz mało lub okazyjnie i byłeś czysty to sądzę że THC będzie wykrywalne u ciebie ok 3 dni. Z praktyki wiem że jeśli jednak pijesz dużo wody a do tego zażyjesz jakieś środki moczopędne to nie da się go wykryć już na drugi dzień taraaam :-)
Uwaga! Użytkownik WildMonkey-Sverige jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 207 / 2 / 0
O to dobrze ;] Pewnie już zeszło. Dzięki :)
Jestem Dzieckiem Bożym objętym specjalną troską. :)
  • 672 / 127 / 0
wszystko zalezne od organizmu, palilem przez poltora roku codzien kilka razy i zanim bylem czysty minely prawie dwa miesiace (po miesiacu test byl i okazalo sie ze jeszcze jest, jakos 2 i pol do 3 tygodni potem kolejny i juz oka). ale np mialem tez sytuacje ze nie palilem, ale krecilem chlopakom jakims i nie wiedzieli kto ma to rozpalic, tak sie ze soba pierdolili ze ja to zrobilem (rozpalenie i buch przed oddaniem, czyli takie poltora macha) i 2 dni pozniej (wlasciwiwe po okolo 60 godzinach) wyszlo mi jeszcze. a byl to wyjazd z zespolem, a z nimi za kolnierz sie nie wylewa, wiec alkohol (glownie piwo) wcale jakos nie wyplukal tego tak, jak sie spodziewalem. byl to tez srodek lata i w nocy na ostrym zjezdzie po jakims dopalaczowym gownie w prochu wypocilem kaluze pod soba, co wychodzi na to ze wielkiego wplywu nie mialo. kwestia organizmu tylko i wylacznie.
  • 909 / 20 / 0
BAKACZ PULOKUW pisze:
ja pierdole ;/
ile razy można czytać takie głupoty
jak paliłaś 3 razy w życiu to Cię klepnie miseczka A
jak masz wysoką tolerkę to kurwa F nie klepnie ;/
Można czytać dla beki. Bardziej nurtuje pytanie - jak można na nie poważnie odpowiadać?

Skoro THC rozpuszcza się w tłuszczach i z nich jest stopniowo uwalniane, to lepiej to wypłukać z siebie ćwiczeniami fizycznymi i tłuszczami (albo związkami łączącymi się z tłuszczami, tzn. jakimi?) czy może zmagazynować więcej tłuszczu (wtedy w najbliższym czasie organizm będzie korzystał z tego nowego, a nie starego, stehaconego?)
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
  • 2372 / 57 / 0
W wypłukiwaniu THC pomagają izotoniki (Powerade(tm) ) i witamina C. Są jeszcze do tego specjalne preparaty łączące te dwie opcje plus coś jeszcze chyba (nie pamiętam nazwy, a zakładka zniknęła na starym komputerze). Pije się to (o ile dobrze pamiętam) dzień wcześniej przed badaniem, pije się dużą ilość wody i NIBY na drugi dzień w moczu nic nie ma.
Ale to tylko dotyczy najbardziej moczu.
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 3900 / 245 / 13
Skoro THC rozpuszcza się w tłuszczach i z nich jest stopniowo uwalniane, to lepiej to wypłukać z siebie ćwiczeniami fizycznymi i tłuszczami (albo związkami łączącymi się z tłuszczami, tzn. jakimi?)
Skład chemiczny krwi jest mniej więcej zawsze stały - w żyłach nie pływa tłuszcz, który obmywa Ci komórki... Niestety poza wodą (zwiększony przepływ krwi przez nerki - oczyszczanie) reszta sposobów to czary-mary.
czy może zmagazynować więcej tłuszczu (wtedy w najbliższym czasie organizm będzie korzystał z tego nowego, a nie starego, stehaconego?)
Jajajajaj no pięknie :D. Po pierwsze - nie wygłupiaj się - szczupłe dziewczyny się bardziej podobają ;). Po drugie nie ma takiej zależności lol :D. Organizm przede wszystkim "korzysta" w pierwszej kolejności z węglowodanów i białek (ketokwasów), następnie z tłuszczów z krwi, dalej z tłuszczów obecnych w organach (cholesterol z naczyń krwionośnych, tłuszcz z wątroby, serca, etc.) dalej tzw. brązowa tkanka tłuszczowa i dopiero na samym końcu tkanka podskórna; Prędzej polecałbym wysiłek fizyczny (wysoko intensywny, ok. 1,5h - ciężki trening na siłowni lub basen kraulem też 1,5h będzie okej), który pozwoli w połączeniu z obfitym nawadnianiem wydalić większość THC.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 3964 / 150 / 0
polecam wypijac kosmiczne iloci wody, jesc duzo blonnika, nie zaszkodzi troche piwka czy innych moczopednych napoi. no i wiadomo, ruszac sie.
Ostatnio zmieniony 15 grudnia 2012 przez eso, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 909 / 20 / 0
Parathormon pisze:
w żyłach nie pływa tłuszcz, który obmywa Ci komórki...
vs
Organizm przede wszystkim "korzysta" w pierwszej kolejności z węglowodanów i białek (ketokwasów), następnie z tłuszczów z krwi
HDL - lipoproteina ("tłuszczobiałko"), tzw. "dobry cholesterol" - "HDL, obok LDL, jest główną lipoproteiną transportującą cholesterol we krwi. Jej działanie obniżające poziom cholesterolu we krwi polega na usuwaniu jego nadmiaru z komórek i transportowaniu go do wątroby, gdzie jest metabolizowany."
Jajajajaj no pięknie :D. Po pierwsze - nie wygłupiaj się - szczupłe dziewczyny się bardziej podobają ;). Po drugie nie ma takiej zależności lol :D. Organizm przede wszystkim "korzysta" w pierwszej kolejności z węglowodanów i białek (ketokwasów), następnie z tłuszczów z krwi, dalej z tłuszczów obecnych w organach (cholesterol z naczyń krwionośnych, tłuszcz z wątroby, serca, etc.) dalej tzw. brązowa tkanka tłuszczowa i dopiero na samym końcu tkanka podskórna; Prędzej polecałbym wysiłek fizyczny (wysoko intensywny, ok. 1,5h - ciężki trening na siłowni lub basen kraulem też 1,5h będzie okej), który pozwoli w połączeniu z obfitym nawadnianiem wydalić większość THC.
Taaaa, wiem, że szczupłe bardziej się podobają.
Czyli rezygnacja z węglowodanów i ćwiczenia - aerobowe czy obojętnie jakie? Które najszybciej zużyją ten tłuszcz? Mogę jogę poćwiczyć intensywnie z obciążnikami czy muszę machać pajacyki?
Piwo łączy się w jakiś sposób z tłuszczami? Wiem, że na ten "zły cholesterol" pomaga picie alkoholu, bo łączy się z alkoholami.
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
  • 3900 / 245 / 13
Tak, krew składa się z różnych składników, ale sens mojej wypowiedzi był taki, że nie służą one wymywaniu lipofilowych syfów z tkanek to po primo no i secundo ten skład jest mniej więcej stały - nie zmienia się to dynamicznie po tłustym posiłku, BA! nawet po miesiącu diety opartej głównie na tłuszczach nie jest powiedziane, że zwiększy się stężenie holesterolu, a jeśli się zwiększy, nawet z dolnej granicy normy do przekroczenia normy powiedzmy do 150% to i tak są to tak małe zmiany stężeń, że wręcz niezauważalne z punktu widzenia zdolności rozpuszczania lipofilowych zwiąków jak THC.
Ostatnio zmieniony 15 grudnia 2012 przez Parathormon, łącznie zmieniany 1 raz.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 12 / 1 / 0
CZy taki lek/preparat jak Urosept mógłby pomóc w wypłukaniu THC z organizmu? Zostało mi trochę Uroseptu po jakimś antybiotyku czy coś.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.