Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 274 / 3 / 0
Dziala zupelnie inaczej jesli chodzi o mechanizm dzialania. jesli chodzi o efekty to nie wiem ale wydaje mi sie ze piracetam do MPH nie dorasta. ale ceikawe jak zachowaly by sie 2 substancje brane rownoczesnie.
A teraz moje pytanie przegladajac wątek na jednej ze wczesniejszych stron zauwazylem wypowiedz mowiaca o tym ze po przelamaniu tabletki concentry zmienia sie ona w szybko wchlaniajaca/ szybciej niz normalna concentra. Wyrazi ktos swoja opinie? moze ktos wie jak dziala spowolnienie wchlaniania w przypadku concentry? wplywa ono na substancje aktywan leku? czy tylko otacza go specjalnymi substancjami aby wyduzyc czas rozpuszczania?
  • 983 / 15 / 0
Gówno daje branie tego razem, przestałem łykać Nootropil jak dostałem Medikinet, lekarz powiedział, że to obojętne, jeżeli w jakikolwiek sposób czuję się lepiej biorąc Nootropil to mam brać, a jak nie to nie.

Co do concerty:
http://pl.wikipedia.org/wiki/System_terapeutyczny

Wydaje mi się, że toto działa jak Wellbutrin, tzn. rozwalenie plastikowej otoczki (czytałem pdfa ulotki od Concerty, piszą, że nie rozkłada się cała i znajdowanie tych otoczek w kale jest normalne) niszczy efekt spowolnienia.
Wiem, że działa ekstrakcja IPA, trzeba odmoczyć zawartość kapsułek w IPA, przefiltrować i po odparowaniu zostaje czysty chlorowodorek metylofenidatu.
Bez ekstrakcji zawartość tabletek nie nadaje się do wciągania/podawanie dożylnie bo jest chyba dodatkowo spowolniona jakąś substancją, czyli nie będziesz miał takiego działania jak przy połkniętym Medikinecie ale dużo szybsze niż przy zwykłej Concercie, bo głównie spowalnia ta otoczka.
  • 274 / 3 / 0
ok wiec bede musial sprobowaz z ipa. chociaz zmielenie na drobny pylek i tez by moglo pomudz bo wszystkie czasteczki otoczone plastikiem byly by trawione cala swoja powieszchnia . ale zmycie otoczki ipa bedzie napewno lepsze.
  • 983 / 15 / 0
Nie pamiętam tego sposobu ale chyba chodziło o obranie z otoczki.
W IPA rozpuszcza się tylko metylofednidat, ja tak robiłem ekstrakcję do zastrzyków z Medikinetu.
Poszukaj na zagranicznych forach.
  • 274 / 3 / 0
mi sie wydaje ze ipa musi rozpuszczac i otoczke i MPH bo w innym razie nei mailo by to sensu pewnie dochodzi potem do oddzielanie otoczki od metylofednidatu na filtrze badz ze wzgledu na inne wlasciwosci fizyczne pewnie gestosc osadzaja sie warstwowo i mozna rozdzielic 2 warstwy
  • 983 / 15 / 0
Pamiętam główną zasadę, prosto w chuj - rozjebać tabletki w pył, zalać IPA, zostawić najlepiej na mieszadle, odsączyć.
Osad walnąć z powrotem do zlewki i powtórzyć punkty marynowanie-odsączanie jeszcze 2x.
Połączyć frakcje, odparować IPA, cieszyć się MPH. zerknij na bluelight ale ostrożnie, pamiętam zjeba który pytał się czy 70% izopropyl się nadaje...

Otoczką się nie przejmujesz, nie rozpuszcza się w IPA, zostaje na sączku (gdyby się rozpuszczała to nie używaliby IPA... przecież po odparowaniu miałbyś zostałoby jakieś lepkie gówno, a nie proszek)
Ostatnio zmieniony 18 listopada 2011 przez bzdaddict, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 274 / 3 / 0
wlasnie oto chodzi ze ma byc zmyta przez ipa (czyli sie musi czesciowo rozpuscic) i zostaje na saczku/filtrze. dzieki za to ze wspomniales o bluelight nie znalem tej strony.
  • 140 / 4 / 0
Jakiś czas temu zdobyłem medikinet w tabletkach szybkouwalniających po 20mg. Efekty są jak dla mnie marne, ale to dla tego że nie lubię stymulacji. Dla mnie liczy się euforia. Mimo to jak trzeba zarwać nockę to jest gitara. Jedna tabletka działa na mnie jak bym wypił 1,5-2 litry np. tigera tylko, że po kofeinie to moją pikawą rzuca jak robotnikiem po wypłacie, a po MPH jest spoko.
Dziś z kolei kupiłem concerta 36mg/tabletka tylko jest taki ból, że one są o przedłużonym uwalnianiu. Doczytałem się, że one czasem powodują senność (?!) co strasznie mi się nie podoba, ale jak to może się dziać skoro te tabletki zawierają tylko MPH*HCl jeśli chodzi o substancje czynne (bo jest oczywiste że laktoza jednowodna senności nie powoduje)? Nie chcę się bawić w ekstrakcję bo noszę to przy sobie żeby w razie potrzeby móc zażyć doraźnie, a proszek jest mocno przypałowy.
Czy nie wystarczy że pogryzę tabletkę?
Jeszcze mam pytanie co do dawki. Nie chcę się naćpać tylko otrzeźwić umysł gdy zarwałem noc i padam z nóg. Czy 36mg to nie będzie już zbyt silna dawka? Ważę 80kg i nie mam tolerancji na stymulanty.
  • 554 / 3 / 0
Co do dawki to musisz sam sprawdzić. Dlaczego czasem może powodować senność? Tak samo jak Clon czasami może pobudzić, reakacja paradoksalna czy jak to tam było. Jeśli chcesz uwalniania nagłego, to bierzesz gryziesz na miał jak najbardziej i heja.
Najlepiej będzie jak na początek spróbujesz 1/4 sztuki i obczaisz co i jak, jak za słabo to znaczy że na wypadek wszelki 1/2 będzie w sam raz.
Uwaga! Użytkownik kontofilmowe jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 140 / 4 / 0
No właśnie 1/2 byłaby zbliżona bardzo do 20mg po których było spoko, ale myślałem że oprócz zniwelowania senności można by rozjaśnić umysł... wiesz o co chodzi? Przyspieszyć tok myślenia itd. ale bez przesady żeby z kolei się nie naspawać jak dresik speedem (bez obrazy dla dresów - sam kiedyś nim byłem). Nie chciałbym testować na własną rękę bo uszczypać np. 1/4 tabletki mija się z celem... trzeba by pokruszyć, rozsypać, tralalala nie chcę się w to bawić, a całej 36mg rozgryzionej nie zjem bo boję się że będzie mnie żyłować (w sensie mocno stymulować, a nie że coś mi się stanie). Jeśli ktoś już brał taką dawkę to niech się odezwie. Please.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."