Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
Zablokowany
  • 22 / / 0
dokładnie... czasem jest zajebiście, czasem zajebiście zjebanie ;) Samo życie, ciekawsze dzięki temu też.

Rób dalej małe kroczki, a będziesz panem i władcą w swojej przestrzeni. Ogarniesz to sam i wtedy będziesz czuł się silny, bo jesteś.
Uwaga! Użytkownik przeto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 133 / / 0
Pomogło mi to co pisałem wyżej tylko na chwilę dalej jest po staremu.
Ja wierzę w chemię. Fluanxol 1mg rano.
1 dzień, ciężko cokolwiek powiedzieć.
  • 406 / 3 / 0
Dlatego, że leki czy suplementy takie właśnie są. Na określony czas. Przypomnij sobie momenty, kiedy udało Ci się osiągnięcie czegoś, co początkowo wydawało się bardzo trudne, wymagające czasu itd. Na pewno takie były. Pamiętasz tą satysfakcję ? Takie uczucie, że teraz już nie ma rzeczy niemożliwych ?
Fikcja literacka.
Rooty, keyloggery i zdalna administracja
Konta, podpisy i tania sensacja
Logi, podsłuchy i w podświadomość wkręty
Czy to fakty czy pozory ?
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
  • 133 / / 0
Pamiętam, miałem takie momenty.
2 dzień fluanxolu, przede wszystkim senność.
  • 406 / 3 / 0
Może akurat ten lek w tym konkretnym momencie pomoże. Najważniejsze żebyś miał świadomość, że to Ty sam zmieniasz swoją sytuację. Przyjdzie taki moment, że wszystko ruszy do przodu.
Fikcja literacka.
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
  • 641 / 16 / 0
Tak patrzyłem na ten temat sobie, jak zawsze pełno tu dobrych rad, jak łatwo dawać dobre rady na forum typu "weź życie w swoje ręce" nie znając gościa i sytuacji hehe, a nawet znając ją z forum, co można na ten temat powiedzieć. Wierzę w farmakologię, bo ona działa przynajmniej, a dobre rady każdy potrafi dawać. Ja też.
  • 1456 / 19 / 0
Farmakologia jest złudna. To takie zamiatanie problemów pod dywan, chyba że ktoś chce przez całe życie jechać na tabletkach, jego sprawa, ale wcześniej czy później i to zacznie przeszkadzać. Dobre rady przynajmniej naprawdę działają, tylko trzeba się przestawić na inne myślenie. To jest bardzo trudne, ale i bardzo skuteczne.
Wiesz dlaczego każdy potrafi dawać rady? Bo każdy zmaga się z tymi samymi problemami (bardzo uogólniając), dla jednego to jest większa przeszkoda, dla innego mniejsza, ale wszystko sprowadza się do zmiany nastawienia do życia.
Uwaga! Użytkownik kfs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 406 / 3 / 0
voorman pisze:
Tak patrzyłem na ten temat sobie, jak zawsze pełno tu dobrych rad, jak łatwo dawać dobre rady na forum typu "weź życie w swoje ręce" nie znając gościa i sytuacji hehe, a nawet znając ją z forum, co można na ten temat powiedzieć. Wierzę w farmakologię, bo ona działa przynajmniej, a dobre rady każdy potrafi dawać. Ja też.
voorman: Kefas ujął to nawet lepiej niż ja. Dobre rady n ie zawzkodzą.
Fikcja literacka.
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
  • 641 / 16 / 0
Czyli innymi słowy twierdzisz, że znasz rozwiązania wszelkich problemów? No problem, rób doktorat, rób badania naukowe i opublikuj swoje doświadczenia, wielu z nich skorzysta.
Wiesz dlaczego każdy potrafi dawać rady? Bo każdy zmaga się z tymi samymi problemami (bardzo uogólniając), dla jednego to jest większa przeszkoda, dla innego mniejsza, ale wszystko sprowadza się do zmiany nastawienia do życia.
Ciekawe stwierdzenie. :nuts:
Skoro wszyscy mają takie same problemy to faktycznie nie ma sensu rozwój nauki, wystarczy poddać naród masowemu NLP i mamy rozwiązane wszelkie problemy ludzkości.
Dla mnie wujek dobra rada, to taki gość co sam chce sobie podreperować swoją wartość w swoim łebku, robiąc to na forum w internecie bo tak najłatwiej. Chcesz komuś pomóc, to się zaangażuj, podaj rękę, poznaj go, ale nie - przecież nie ma to sensu - wszyscy wg ciebie są tacy sami. :)
Jest tu ktoś komu "odkrywcze" rady pomogły?
Nie zaszkodzą, ale nie pomogą, to lanie wody, nuda. Gadanie dla samego gadania, nabijanie postów i tyle.
  • 22 / / 0
@Voorman Doła masz czy co?
To, że dawanie rad, jest stosunkowo łatwe, nie oznacza, że rady takie, nie są słuszne i pomocne. Są.
Przykład: Starszy brat mówi rodzeństwu, aby np. nie wkładali głowy do pieca, bo spalone włosy śmierdzą i generalnie mogą tego nie przeżyć. Prosta rada, nie wymagała większego zaangażowania ze strony brata, acz jest bardzo pomocna i może być kluczowa w życiu młodszych.
Dobre rady nie muszą wymagać mega wysiłku. Są właśnie proste, te wymagają przepracowania.
Uwaga! Użytkownik przeto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca

Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.

Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"

Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.

Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie

Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.