To podłe uczucie okłamywać Was, a zwłaszcza samego siebie... może to dla Was śmieszne, może nie napisałem wszystkiego już na początku, ale możecie wierzyć lub nie, nie jestem durniem, skończyłem studia (choć nie jest to żaden wyznacznik wartości człowieka) mimo, że obecnie zapierdzielam fizycznie jestem z tego powodu troszke dumny. Ale przech odząc do meritum.... wiecie jaki był tytuł mojej pracy licencjackiej?... "alkoholizm jako problem społeczny na przykładzie miasta XXX". Więc jak glupiec (którym jestem) pytam Was ponownie...
Co ma zrobić taki tchórz jak ja?
Pozdro
kolega proszący o pomoc został "skopany".
wstyd!!!
obwiniam za to moderatora...
jestem przekonany, że bez ośrodka można rzucić procenty.
chociażby dzięki ibogainie:
http://talk.hyperreal.info/ibogaina-lec ... 32145.html
nikt też nie napisał jakich używa się medykamentów
do złagodzenia skutków odstawienia.
pomagałem żonie rzucić alko i się udało.
załatwiłem afobam i to dzięki niemu jakoś się udało,
ale na pewno ktoś wie jakich leków używa się w ośrodkach
i mógłby koledze napisać...
ale nie, lepiej go pogrążać.
agsfd pisze:Potrzebuje terapii, zmiany nawyków i wsparcia. Ale najpierw potrzebuje szczerze powiedzieć o wszystkim najbliższym... a że tego pewnie nie zrobi, bo nie ma koleś jaj, to potrzebuje najpierw porządnego kopa w dupę od życia.
http://talk.hyperreal.info/ibogaina-lec ... 45-10.html
zresztą, z moich doświadczeń z lsd,
każdy mocny kop psychodelika może zmienić życie.
po trzecim kwasie przestałem jeść mięso,
a byłem od niego uzależniony.
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Wolne Konopie w Komendzie Głównej Policji. Policjanci też widzą absurdy obecnego prawa
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia
W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji
Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.