Wasze propozycje sa bezcenne dla "farmerow". Opiszcie o jakich wpadkach wiecie z zycia, lub o jakich slyszeliscie. Ja czytalem o takiej:
- kolo mial uprawe w duzej mierze zautomatyzowana, ale pewnego dnia system nawadniania sie zatkal i niestety doszlo do wycieku wody, sasiad z nizszego pietra mial przeciek wody z sufitu i poszedl na gore w celu poinformowania o zalaniu, ale nikogo niebylo w mieszkaniu, poczym zadzwonil na sztab (psy) przyjechaly i komisyjnie otworzono mieszkanie. Ku zaskoczeniu panow z P....i ukazala sie uprawa MJ. I co ?? : zamkneli sie w mieszkaniu i poczekali na ziomkow, ziom wchodzi do mieszkania, a tam- Dziendobry policja.. :(
A i podstawa im mniej ludzi wiem tym lepiej na czas hodowli olej forum kumpli (w sensie ze zero tematu..) imprezy z alkoholem/amfa/extasą,jesli chodzi o out sadzic w przyslowiowym "pcimiu dolnym" i tak ustawic hodowle aby zjawiac sie tam jak najzadziej i albo o 6 rano, albo wchodzic ciemnym wieczorem a wychodzic noca. heh nie wiem skad to wiem.....
nawet najbardziej zaufany kumpel moze ciebie nieswiadomie sprzedać...
2. Nie chodz za często na spota bo to jest i tak bezcelowe...
3. Sadz swoje rosliny na paru spotakch oddalonych od siebie tak ze w przypadku wtopy z jednym zostaną ci pozostałe.
4. Sadz rosliny najlepiej w takich miejscach zebys miał dobrą wymuwke jak ktoś ciebie obok roślin nakryje... że niby przyszedłeś w innym celu
5. sadz rośliny w takich miejscach zebys miał na spota skminke, czy pałki nie węszą itp... że w przypadku wtopy musisz odrazu o tym wiedzieć tak żeby nie pojawic sie na pustym spocie na przypale gorąco po policyjnej akcji
6. Uprawiasz w chacie? Nie mów nikomu!
Jak kogos czestujesz zielskiem to najlepiej zrobic tak zeby ludzie mysleli ze to zielsko kupiłeś gdzieś i wymyśl sobie zajebistą teorie
Takie małe wkręty ale nie jest to reguła i wiele osób postępuje inaczej i żyje bezprzypałowo
Wszystkie pomysły zaczerpnołem z wyobraźni i z książek kryminalnych bo w polsce narkotyki są nielegalne...
1. nie mów nikomu, a jeśli juz komuś powiesz to najlepiej żeby był w to zamieszany - jak macie na spółke krzaki...
nawet najbardziej zaufany kumpel moze ciebie nieswiadomie sprzedać...
2. Nie chodz za często na spota bo to jest i tak bezcelowe...
4. Sadz rosliny najlepiej w takich miejscach zebys miał dobrą wymuwke jak ktoś ciebie obok roślin nakryje... że niby przyszedłeś w innym celu
Panie psie, ale ja naprawdę nie wiem skąd to i co to!
Pojedziemy do Ciebie do domu i to sprawdzimy.
W domu pełno nasion/dragów etc.
No i co teraz powiesz?
Panie psie to jakaś pomyłka- to nasiona konopi przemysłowej.
6. Uprawiasz w chacie? Nie mów nikomu!
Jak kogos czestujesz zielskiem to najlepiej zrobic tak zeby ludzie mysleli ze to zielsko kupiłeś gdzieś i wymyśl sobie zajebistą teorie
W praktyce wygląda to tak, że i tak pół dzielni wie co jest grane.
Podczas obfitej suszy unikaj miejscówki przez ok. miesiąc- życzę powodzenia.
nie rob z ludzi idiotów i nie tlumacz im takich rzeczy... :]
Na to nigdy nie wpadłem..
Panie psie, ale ja naprawdę nie wiem skąd to i co to!
Pojedziemy do Ciebie do domu i to sprawdzimy.
W domu pełno nasion/dragów etc.
No i co teraz powiesz?
Panie psie to jakaś pomyłka- to nasiona konopi przemysłowej.
Za wszelka cene chcesz podważyć wszystko co napisałem?
- Panie psie ja przyszedłem sobie nad jezioro i nawet nie zauwazylem tych roslin!
- Nie wciskaj mi gówniarzu zaraz wjade ci na chate chodziaż niemam nakazu
hahahah LOL
W domu niekoniecznie musza byc dragi a nasion to sobie moge miec ile chce pozatym napewno policja ma specjalnie szkolone psy na wykrywanie nasion bo watpie zeby cala chate ci przeszukali doszczetnie i pozniej niech powyjebuja ich z pracy za zniszczenia materialne dokonane w twoim domu...
Nie kazdy trzyma nasiona na na biurku.
LDV pisze: 6. Uprawiasz w chacie? Nie mów nikomu!
SB pisze:
Najlepiej sobie wymyślić własną ideologie.. 8-(
A pozniej niech sie wiesc rozniesie...
pieknie pieknie...
jak ja mialem to mowilem ze kupilem wieksza ilosc z XXX i tyle... niewiem po co wszyscy maja wiedziec ze to jest zielskon ze swojej uprawy dlamnie to nie jest powod do chwalenia sie i rzecz ktora warto mowic wszystkim dookola...
Widac stary masz stresa na mnie, jak juz chcesz sie do czegos przeczepic tozrob to w miare dobrze...
Dowód przeciwko Tobie to tylko jak "zrywasz" topy z roślin. Chodzic w koło nich możesz i zawsze możesz powiedziec, że nie wiesz co to i oglądasz, albo zbierasz grzyby :) No albo przyjechałes na ryby nad rzeke, lub się poopalać. Najlepiej jest palić głupa i wogóle nie wiedzieć o co chodzi :)
Tak na boku, to w terenie prawie nierealne jest złapanie kogoś za hodowle. Gorzej jeśli masz coś w domu.
Leonardo podpowiem Ci coś :) Jeśli jest "podejrzenie" o posiadanie narkotyków, nie potrzeba nakazu (niestety) i moga Ci wjechać w tej samej godzinie do domu. Osobiście radziłbym nie trzymać ziela w swoim pokoju, najlepiej jakaś piwnica, garaż czy komórka, np w butelce po wodzie mineralnej.
A nasion to można miec ile sie podoba nawet tych holenderskich orginalnych, moga Cie pocałować w dupe, bo to nawet nie wykroczenie.
Jedynym naszym ograniczeniem jest wyobraźnia. Bajek można naściemniać naprawde dużo. Jak nie masz nic w kieszeni albo w pokoju to nic na Ciebie nikt niema. A jak się do tego jest "nienotowanym" to tym bardziej.
No a jesli juz złapią hodowce indoor, to pozostaje tylko mówić, że jest się nałogowym ćpunem i liczyć, że skierują do jakiegoś manaru zamiast do kicia. Ewentualnie powiedzieć, że się dokarmia ptaki w zimie i dla zabawy posiało nasiona z pudełka (ale to nie koniecznie wypali).
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie
Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.
Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda
Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia
W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.