zapraszamy wszystkich zainteresowanych rozmnażaniem konopi. Chcesz utrzymać moc swojej odmiany? A może planujesz stworzyć nową? W takim razie ten dział jest dla Ciebie!
ODPOWIEDZ
  • 27 / / 0
Jak zapylę herma męską rośliną ile mi hermów z otrzymanych nasion wyrośnie wszystkie czy część ?
Nie piszcie czy jest sens tylko co z tego będzie.
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
medivo pisze:
Jak zapylę herma męską rośliną ile mi hermów z otrzymanych nasion wyrośnie wszystkie czy część ?
Nie piszcie czy jest sens tylko co z tego będzie.
Nie wiadomo.
Doswiadczenie podpowiada mi, że to kiepski pomysł. [ miałem hermy w nastepnych pokoleniach po podobnych mixach]

ile i czy wogóle bedą hermy : nie wiem na pewno.

miałem także pseudo "odmianę" u której nie było meskich: same lekko hermiace sie rośliny [ została skasowana - pochodzenie bag chgw.]

wiem jak to mniej wiecej wyglada u jedopiennych ras przem zapylanych dwupennymi [ także przemysłowymi..]
Do takich badań sie dogrzebałem
A tu: cholera wie. - ze w skazaniem na duże prawdopodobieństwo hermienia nastepnych pokoleń.
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.

Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.

Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem

Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.