Więcej informacji: NBOMe w Narkopedii [H]yperreala
Czyli co? Jeśli nei jest w stanie przekroczyć BBB to ma niska czy wysoka hydrofobowość ? ;]
Jezeli omawiana czasteczka jest hydrofobowa a poderzewasz ze slabo przekracza BBB, pomijajac wplywy metaboliczne przez pominiecie podania doustnego, moze na to wplynac zwiazanie czasteczki we krwi przez np. albumine, albo "pulapka jonowa" wynikajaca z roznic kwasowosci, np. wylapanie przez w miare zasadowa krew kwasnej czasteczki. Z tego co pamietam to roznica wynikala z roznic przez podanie podjezykowe/dziaslowe i donosowe, z tym ze donosowo lepiej podzialalo? Jesli tak to wyjasnienie moze byc bardziej proste, tkanka w nosie jest bardziej przepuszczalna niz ta w buzi.
poprawka: hydrofilowa -> hydrofobowa @czeslaw
Przyznam ze kiedys dzień po 4-meo-mipt wrzuciłem 4 mg i o dziwo było odczuwalne dośc konkretne działanie lecz wiadomo żę w tym momencie moja tolerancja wynosiła 99999 jednostek :-D Dlatego trzeba sprawdzić to na sucho bo wiem ze 25I nie powiedziało jeszcze ostatniego słowa .
Powiem tak teraz bardzo rozumiem Nicholsa , Ta fenetylamina to prawdziwy klejnot w świecie fenetylamin ! Czy można sobie wyobrażic fenetylamine działająca tak głeboko jak tryptamina? Teoretycznie nie ale 25I własnie takie jest . Niestety nei dane było długo nacieszyć sie peakiem ( trwał on może 5 minut ) bo przez bardzo nieszczęsliwy zbieg okoliczności bardzo sie postresowałem i bałem o życie co mogło zbić działanie . Może od początku wczoraj zarzuciłem DXM na zbicie tolerancji bo chciałem dziś przeprowadzić testy z 25i . Gdy przyszedl juz zjazd z dxmu wrzuciłem dawke 3,5 mg . Przez 40 minut nic sie nie działo , stwierdziłem ze pewnie dupa i postawnowiłem wybrać sie do sklepu na zakupy hehe . Jadąc winda nagle poczułem bardzo neipokojące ciśnienie w skroniach które z każda sekundą narastało , Pomyślałem "Chyba mam wylew" po chwili serducho osiągneło niesamowite obroty zalane dużą dawka adrenaliny , i nagle w ciągu kilku sekund świat który znałem zostal całkowicie zdeforomowany jak po wysokiej dawce LSD wraz z moim ,mysleniem ( do cholery to było naprawde głebokie działanie ) ! . W tym momencie jedyna myśl jaka mi przysła to to że własnie przedawkowałem i mam przejebane , ostatkiem sił wróciłem do domu żeby jebnąc sie na łózko i przeczekac . Choć mineło juz pare minut serce nadal nie chciało sie uspkoić i napierdalało gorzej niz po paleniu DMT :wall: No i nagle wszystko zaczelo słabnąc by przez następne 2 h być juz na srednim poziomie . Nie wiem co to kurwa było , jedyna myśl jaka mi przychodzi na myśli to taka ze 25I bardzo silnie pobudziło któryś z receptorów serotoninowych i spowodowało taki skok ciśnienia , samo 25I może by tak nie zaskodziło ale trzeba pamietać ze w tym momencie działał jeszcze antagonizm dxmu który mi schodził . Warto dodać ze Ki dla 25I wynosi 0.044 nM dla LSD ta wartość wynosi 2,4 co czyni tą substancję z jednym z najsilniejszych psychodelików oddzialywujących na 5HT . Choć nadal nie wiem co spowodowało takie szybkei zejście fazy spotkał sie już ktoś z takmi przypadkami? Jeszcze wróce do tej fenetylaminy bo jestem zafascynowany jej działaniem teraz tylko zachowam wszystkie środki ostrożności bo nie chce sie wyjebać
Na następny trip przyszykuję sobie cisnieniomierz i kaptopril zeby miec pod ręka bo dziś np nie byłem w stanie ogarnac gdzie go schowałem :-D
scalone przez macki
lost myself in every way
http://www.youtube.com/watch?v=1i-L3YTe ... ture=share
Ogólnie na bluelight był wykaz róznych psychodelików oraz sposób oddziaływania na poszczególne receptory , wynikło z tego to że w świecie fenetylamin 25I ustępuje jedynie mentalnej mocy meskalinie ;-)
Gamrok jak byś był na bieżąco to byś wiedział ze nie tylko ja miałem taki problem z tym 25I ale również wszyscy na innych forach , ale to już należy do przeszłości .
moglbys dodac zrodlo? macki
Naszczęscie jestem na końcowym etapie odzyskiwania przesyłki więc prawdopodobnie do weekendu coś się z tym ruszy..
Co do ilości cyklodekstryny 5 mg jednak w zupełności wystarczy potwierdzone z bardzo dużej ilości zródeł ;-)
Dlatego lepiej zamów sobie sprawdzone 25D dopóki nie pojawią sie jakieś konkretniejsze informację co do 25I.
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.