twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Zaczne od tego :
mam Hps 600watt, zarowka firmy Natrium 90.000lm, trzymam ja na wysokosci ok.70cm,
temp. 25-29, mam 4 roslinki WWxBB zenskie, ph gleby 6,9. Oswietlam lampa 0,5 m2 .
Roslinki sa w wieku 19 dni od pokazania sie pierwszego kielka, naswietlam 18 godzin, wysokosc pomieszczenia 270 cm , sciany mam wylozone folia aluminiowa.
Pytanie?
1.Jakiej wielkosci powinny byc roslinki po tym czasie, nigdzie nie moge tego znalezc, chce wiedziec czy wszystko idzie mi ok.
2.Kiedy mam przelaczyc na 12 godzin swiatla, jak jaka beda mialy wysokosc, planuje przelaczyc w wieku 2 miesiecy ale nie wiem czy to bedzie dobrze, wogole jaka maja wysokosc roslinki przed zakonczeniem uprawy
3.Jakiego plonu moge sie spodziewac?
Roslinki wygladaja dobrze tylko zaczyna mnie martwic to ze pierwsze dwa liscie sa bladsze od pozostalych, czy jest to wynik braku azotu? Na forum znalazlem wypowiedz goscia, ktory pisze zeby nie nawozic do 4 tyg, nie wiem co mam zrobic. Jestem poczatkujacym hodowca, wiec prosze o szczegolowe odpowiedzi. Czekam na jakas odpowiedz. Pozdro dla wszystkich !
  • 1736 / 18 / 0
1.Jakiej wielkosci powinny byc roslinki po tym czasie, nigdzie nie moge tego znalezc, chce wiedziec czy wszystko idzie mi ok.
niewiem
2.Kiedy mam przelaczyc na 12 godzin swiatla,
statystycznie wiara przełącza po 2-6 tygodniach wega albo jak zajmą 30%-50% wysokości boxa...

Roslinki wygladaja dobrze tylko zaczyna mnie martwic to ze pierwsze dwa liscie sa bladsze od pozostalych, czy jest to wynik braku azotu? Na forum znalazlem wypowiedz goscia, ktory pisze zeby nie nawozic do 4 tyg, nie wiem co mam zrobic. Jestem poczatkujacym hodowca, wiec prosze o szczegolowe odpowiedzi. Czekam na jakas odpowiedz. Pozdro dla wszystkich !
sprawdz czy nie maja za wilgotnej ziemi, podlewaj je dopiero jak ziemia wyschnie za to pare razy dziennie spryskuj liscie wodą. Zastanów się czy ziemia ma dobre ph Jeśli nie jesteś pewien to przy przesadzaniu/teraz dodaj dolomitu.
Nawozić w sumie mozesz zaczac juz teraz ale WW jest wrazliwa na przenawozenie (przynajmniej tak piszą) dlatego zacznij powoli od bardzo malych dawek nawozu - najlepiej mniejszych nawet od tych ktore pisze producent na ulotce.
3.Jakiego plonu moge sie spodziewac?
jak sie postarasz zastosujesz odpowiednie techniki to 0,5kg zielska powinienes miec...

Pozdro
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 92 / / 0
Nieprzeczytany post autor: k44 »
Daj jakies fotki.
Z nawozeniem bardzo uwazaj nie wiem jakie nawozy stosujesz lub bedziesz stosowal, ale posluchaj Leona.
Jakie masz medium??? Bo jak masz kokos to zacznij juz nawozic. Jesli ziemia to mozesz podlac 1/3 minimalnej(biohumusa np) dawki zalecanej i potem juz tylko woda zobaczysz co sie stanie.
Jesli listki na koncach beda zmieniac kolor to przejej je szybko woda.
Ja mialem suche liscie i zolte jak popazylem kozenie
[ external image ]
Uwaga! Użytkownik k44 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kabal »
Dałem płynnego nawozu "Florowit" oraz biohumus efekt po kilku dniach jest oszałamiajacy rośliny nabrały żywozielonego koloru wygladaja, byl to chyba brak azotu, zobaczymy co bedzie dalej.
Co do tego nawożenia to chyba trzeba zaczac nowozic wczesniej niz po 4 tyg, dałybym foto ale nie mam cyfrówki .
  • 1736 / 18 / 0
nawozi sie srednio po 2 tygodniu ale niema regulki... wszystko zalezy od ziemi jaka dasz...

PS: Jesli przedawkowales to rośliną się zrobi hujowo dopiero po pewnym czasie... na poczatku beda wygladaly zajebiscie wiec nie lej wiecej jak znowu sie zolte zrobia tylko dawkuj tak jak jest napisane an opakowaniu albo nawet rzadziej...
Aha i nie dawaj takich dawek jak na opakowaniu tylko mniejsze...
Biohumusa w sumie mozesz lac tyle ile pisze ale tesh miej sie na bacznosci ;P

pa
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.