Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 385 / 5 / 0
Ej, panowie: sorry że się wtrącam, ale mam pytanie. Chodzi o to, że ide do psychiatry za parę dni po antydepresanty i leki nasenne. I tak potrzebuje w miarę bezpiecznych środków o właściwościach halucynogennych z obu wyżej wymienionych grup. Chodzi mi o coś bezpieczniejszego od Imipraminy, a zolpidem odpada, bo mam bezdech senny. Ma ktoś jakieś sugestie?
Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn :D
  • 2428 / 90 / 0
Te krople nawet coś tam pomagaja ale słabo :( , ostatnio ktoś mi polecił tabletki HOVA (bez recepty) i o dziwo podołały zadaniu i uśpiły mnie po mefieniu :-D
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 72 / 6 / 0
Kwetiapina 50mg przed snem. Idealna.
  • 672 / 127 / 0
hahaha, ktos wspomnial tradazone w topicu. mega usypiacz, z miejsca padalem na ryj po 6 tabletach, ale udalo sie przetrwac (wystarczy ciagle cos robic, nawet chodzic i mozna przezwyciezc) a potem tak twardego chuja jak wtedy nigdy nie mialem. podobno jeden z efektow ubocznych, lepszy niz wiagra
  • 659 / 2 / 0
Orientuje się ktoś ile kosztuje Circadin? 2 mg tam chyba 21 tab jest, na P chociaż wątpie czy to ma znaczenie
  • 886 / 9 / 0
melatoninę polecam na sen
  • 2129 / 30 / 0
Ja bym radził zacząć biegać wieczorami tak by się zmęczyć i spocić. Ważne by robić to codziennie. Potem coś ziołowego na sen (nie, to nie są gówna).

Tak w ogóle to niech porobi fizycznie cały dzień to gwarantuję, że pójdzie spać szybciej niż mu się wydaje :-)
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 659 / 2 / 0
Sam poprosiłem lekarza o lek jakiś zamiast alpry którą się usypiałem no ale po co wyrabiać sobie tolerke skoro można inaczej. Z tego co sprawdziłem to 70 zł ale wole się upewnić - bo jeśli tyle siana to zostane przy alprze jednak 2mg bardzo ładnie usypia jestem ciekaw jak do tego właśnie ma się melatonina . Właśnie o to chodzi że muszę wstawać o 4 do pracy robie do 13 jak przychodzę to jestem tak zjebany że musze się położyć i wtedy już na wieczór nie mogę zasnąć :)
  • 420 / 2 / 0
Melatonina raczej doraznie sie nie sprawdzi, ona bardziej pomaga wyregulowac i przywrocic naturalny rytm snu zjebany np przez benzo czy prace na nocki i spanie w dzien. No ale mozesz sprobowac, chociaz alpry to na pewno nie przebije pod wzgledem usypiania. Cwiczenia fizyczne jak najbardziej ok, pamietam ze jak intensywnie trenowalem na silowni, biegalem, trzymalem diete i stosowalem rozna suplementacje to sen mialem idealny. Niestety pozniej go zjebalem, najpierw przez maratony na fecie, pozniej benzo i zolpidem.
  • 2129 / 30 / 0
Dlatego pisałem o wysiłku fizycznym. Proste metody są często najbardziej skuteczne. Moim zdaniem sięganie po leki to ostateczność. Za bardzo wierzycie w leki a za mało w siebie i swoje naturalne możliwości, ot co.
Ostatnio zmieniony 22 października 2011 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Toksyczna chemia z 15 metrów
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.