Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 134 / 1 / 0
Chcialbym, aby ktoś kompetentny sprobował udzielic odpowiedzi na kilka nurtujących mnie pytań. Właściwie, pragnąłbym zebysmy zastanowili się nad paroma "mitami" krążącymi w necie.

1. Zwiekszanie mocy zielska.
W moich wojażach po sieci kilka razy natknąłem się na różne sposoby na to by sprawić, żeby ze słabego materiału zrobić coś miłego. Czy ktoś może sie wypowiedzieć na ten temat?
a) makumba (zielsko zagotowane z mlekiem + budyn, kakao itd) podobno nawet bardzo słaby materiał (liscie, lodygi, samosieja) zagotowane w ten sposob mogą porazić swoją mocą.
b) pozostawienie w zamrażarce w słoiku ze suchym lodem na kilka dni zwiększa moc
c) zakopanie słabego materiału w słoiku, w ziemi na kilka dni
d) włożenie do "worka" kawałeczków jabłka na jakiś czas

2. "Maczanie"
W czym tak na prawde można "wykąpać" zielsko aby poprawić jego skuteczność? Jest dużo różnych opowieści (pozdowienia panie Bodek) na ten temat, ale chcialbym je zebrać w jeden konkretny wątek. Często sie mówi o tym że dila wciska jakiś "mózgojeb", ale czy to w ogole jest prawda?. Słyszałem o "maczaniu" w LSD - wydaje mi sie to bezsensowne, raz ze wzgledu na niedostepnosc i koszty LSD, dwa LSD jest bardzo nietrwałe i palone chyba szybko sie rozklada. Heroina - teoretycznie możliwe, ale czy oplacalne i czy ktoś by sie fatygował? Ace, rozpuszczalniki itd . - tanie i chyba możliwe, ale sam nie wiem... jakoś tak trudno mi o tym pomyśleć. Co tam jeszcze... amfetamina? Srednio mi sie wydaje, nie slyszalem zeby ktoś ja palił... O takich ezgotykach jak leki jakieś czy DMT to juz chyba nie bede wspominał, bo nie bardzo widze jak możnaby to zrobić. PCP i inne, o ktorych nie wspomniałem - hmmm nie miałem styczności, nie wiem...

Wierzę, że dopiszecie coś do tej listy bo takich mitów krązy dośc dużo. Prosiłbym o konstruktywne odpowiedzi, czyli wszystkie elo ziomki niech sie powstrzymają od gadania głupot nie na temat.
  • 225 / 8 / 0
a) makumba (zielsko zagotowane z mlekiem + budyn, kakao itd) podobno nawet bardzo słaby materiał (liscie, lodygi, samosieja) zagotowane w ten sposob mogą porazić swoją mocą.
Prawda- naprawdę potrafi wypierdolić w kosomos i spowodować, że jaranie zbrzydnie Ci na jakiś czas. Nie polecam robić makumby z samych kwiatków, bo bywa bardzo mocno i bardzo ciężko. Nasz high jest wtedy bardzo low.
c) zakopanie słabego materiału w słoiku, w ziemi na kilka dni
Fermentacja coś tam niby daje, ale w minimalnym stopniu.
Sam kilka razy przez zupełny przypadek do tego dopuściłem (do fermentacji) i zakończyło się tym, że bardzo słabojebliwe palenie było słabojebliwe i śmierdzące. Osobiście- nie polecam.
W czym tak na prawde można "wykąpać" zielsko aby poprawić jego skuteczność? Jest dużo różnych opowieści (pozdowienia panie Bodek) na ten temat, ale chcialbym je zebrać w jeden konkretny wątek. Często sie mówi o tym że dila wciska jakiś "mózgojeb", ale czy to w ogole jest prawda?. Słyszałem o "maczaniu" w LSD - wydaje mi sie to bezsensowne, raz ze wzgledu na niedostepnosc i koszty LSD, dwa LSD jest bardzo nietrwałe i palone chyba szybko sie rozklada. Heroina - teoretycznie możliwe, ale czy oplacalne i czy ktoś by sie fatygował? Ace, rozpuszczalniki itd . - tanie i chyba możliwe, ale sam nie wiem... jakoś tak trudno mi o tym pomyśleć. Co tam jeszcze... amfetamina? Srednio mi sie wydaje, nie slyszalem zeby ktoś ja palił... O takich ezgotykach jak leki jakieś czy DMT to juz chyba nie bede wspominał, bo nie bardzo widze jak możnaby to zrobić. PCP i inne, o ktorych nie wspomniałem - hmmm nie miałem styczności, nie wiem...
LSD- nie opłacalne.
Heroina- nie opłacalne.
Amfetamina- nie opłacalne. Tak dla Ciebie to tylko napiszę, że da się ją palić.

Ace, domestosy, krety- jedno wielkie nie!
Te mózgojeby od dilców to zazwyczaj odmiany komercyjne przystosowane do tego by dawały paraliżujący high. W czasie wzrostu są katowane chemią w postaci środków ochrony roślin, nawozów etc. i to właśnie dlatego.
Wierzę, że dopiszecie coś do tej listy bo takich mitów krązy dośc dużo. Prosiłbym o konstruktywne odpowiedzi, czyli wszystkie elo ziomki niech sie powstrzymają od gadania głupot nie na temat.
Elo.
Uwaga! Użytkownik Sweet Bulldog nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 273 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Korlic »
Ja mam pytanko: Jakie odmiany z reguły mają uliczni dilerzy? BigBudy czy cóś ?
Yofcborc!
[url=http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=12360]White Skunk Growlog[/url]
  • 225 / 8 / 0
[quote="Korlic"]
Ja mam pytanko]

U nas zdarza się bigbud, shiva, haze, czasami coś kolorowego np. jakiś fiolet.
Ostatnio mój znajomy kupował coś co wyglądem przypominało mocno jedną z białych odmian.
W każdym razie nirvanowa oferta- dla dilców liczy się high, i jak uzyskać tej high tanim sposobem.
Uwaga! Użytkownik Sweet Bulldog nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 134 / 1 / 0
Rozpoznajesz po smaku/ zapachu czy "wiesz"?
  • 225 / 8 / 0
Rozpoznajesz po smaku/ zapachu czy "wiesz"?
To zależy..
Czasami po prostu wiedziałem, bo dil chwalił się co ma.
Czasami są to głąby, które wiedzą, że to trafka i nic więcej, ale czasami zdarzają się bardzo kumate chłopaki. I tak np. pozdrawiam pana "P" od piekarni, za historie na naszej dzielnicy.

Czasami po prostu smakuje, oglądam i badam high a potem zabieram się do wnikliwej lektury- to własnie powoduje, że wiem co palę. Nie lubię nie wiedzieć, gdyż to jest ogólnie rzecz biorąc hujowe.
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
Sweet Bulldog pisze:
Korlic pisze:
Ja mam pytanko]

U nas zdarza się bigbud, shiva, haze, czasami coś kolorowego np. jakiś fiolet.
Ostatnio mój znajomy kupował coś co wyglądem przypominało mocno jedną z białych odmian.
W każdym razie nirvanowa oferta- dla dilców liczy się high, i jak uzyskać tej high tanim sposobem.
haze? NIE.
Zakładając, że wielko formatowi producenci wiedza co robią.
-> Większość towaru to najprawdopodobniej szybko dojrzewające dające spore plony hybrydy mostly indica. Szybko tanio – jak najwięcej : jakość znośna.

Ja gdybym był producentem : stawiał bym na hybrydy skunk/afgani.
mazar super skunk : [ wysoki plon : szybkie dojrzewanie : niezła jakosć.]

opcjonalnie NL/skunk _ czyli shiva skunk.. big bud : big bud/ NL..
top44 : etc.

Bardzo mało prawdopodobnie wydaje się występowanie w handlu np: white widow -> długo kwitnie i niezbyt dobrze plonuje. Zupełnie nieprawdopodobna jest haze.

Jeśli odmiana wymaga więcej niż 8 tygodni kwitnienia i daje plony poniżej przeciętnej – prawdopodobieństwo tego, że ktoś uprawiający na duża komercyjna skalę będzie ja miał jest minimalne.
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 225 / 8 / 0
haze? NIE.
Zakładając, że wielko formatowi producenci wiedza co robią.
-> Większość towaru to najprawdopodobniej szybko dojrzewające dające spore plony hybrydy mostly indica. Szybko tanio – jak najwięcej : jakość znośna
U nas na dzielnicy był jeden mistyczny dil, który prezentował to czemu ty przeczysz.
Bardzo mało prawdopodobnie wydaje się występowanie w handlu np: white widow -> długo kwitnie i niezbyt dobrze plonuje. Zupełnie nieprawdopodobna jest haze.
To naprawde zależy od rejonu i regionu. Dostęp też jest ważny, ale czasami możesz trafić na coś zupełnie niespotykanego wśród handlujących- choćby BubbleGum.
  • 507 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Micklen »
No tak tylko trzeba rozroznic dila amatora zielska i dila amatora kasy, bardzo komercyjnego i na duzą skale, bo dil amator hoduje dla siebie przy okazji cos tam sprzedajac znajomkom i jemu zazwyczaj wisi ile kwitnie tylko liczy sie kolejna wychodowana i sprobowana odmiana. to mniej wiecej tak jak z amatorami chemii ktozy raczej robia metamfetamine bo na mala skale jest prosciej.. a chemik komercyjny robi amfe i tylko amfe..;)
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
Sweet Bulldog pisze:
U nas na dzielnicy był jeden mistyczny dil, który prezentował to czemu ty przeczysz.
Tylko czy rzeczywiście było to to.
A jeśli nawet to raczej nie czyste H. A jeśli już .. któraś z hybryd.
[ przypominam sobie , że kiedyś na pm. Dostałem foty polskiej plantacji haze/skunk.. jednak zbyt małej aby mogła być mowa o prawdziwej komercji..]

Wiesz.. ja od wielu lat nie wdziałem, żadnego dilera.. i swoja opinie o tym co jest na rynku.. opieram na bardzo dawnych czasach. Takich gdy łatwiej było o # niż o tak zwanego skunka.
[ czyli każde mocne silnie pachnące zielsko..]

tak btw]To naprawde zależy od rejonu i regionu. Dostęp też jest ważny, ale czasami możesz trafić na coś zupełnie niespotykanego wśród handlujących- choćby BubbleGum.
[/quote]

Ale nie jest to raczej reguła. ?
Być może są to niewielkie ilości nieco lepszej jakości zielska sprowadzanego do Polski z Holandi np.? Tam to zupełnie inaczej wygląda. ;) A może to skutek jakiś konszachtów miedzy plantatorami? ;P

Ps: A jak to jest z ak47 ? Ta rasa jest ciekawe : super jakość : + stosunkowo szybkie dojrzewania i spore plony ;) Pojawia się to na rynku? [ i jaka masz pewność, że to co palisz : to jest dokładnie to co pozwiedzał Ci diler?
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...