Stymulanty, w strukturze których występuje trzeciorzędowy atom azotu (w pierścieniu pirolidynowym).
Więcej informacji: Alfa-pirolidynoalkilofenony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 6249 / 446 / 12
pbppp.PNG
1-(4-bromofenylo)-2-pirolidynopropan-1-on

Dawno nie widziany tu Murti-Bing opublikował na swoim blogu wpis o ww. substancji, oto jego fragment:
Murti-Bing pisze:
Z chemicznego punktu widzenia jest to krzyżówka alfa-PPP z brefedronem (4-BMC). Nowa molekuła w działaniu łączy w sobie obie substancje. Z jednej strony pobudza i hamuje apetyt, z drugiej strony powoduje rozlew hormonu szczęścia w mózgu co skutkuje całkiem przyjemną euforią i empatią. Receptory królików przy porcjach badawczych rzędu 120-160 mg reagowały na to jak na mieszaninę 4-MMC z 4-BMC ze wskazaniem na 4-BMC. Przypuszczalnie porcje 200 mg + dadzą efekt bardzo zbliżony do mefedronu (ale na razie to tylko przypuszczenie). Badanie trwa około 3 godzin. Po ustaniu działania substancji, nie występują problemy ze snem.
Substancja zapowiada się bardzo interesująco, najwyraźniej atom bromu w pozycji czwartej na pierścieniu aromatycznym efektuje uaktywnieniem profilu serotoninergicznego nawet w związkach zawierających pirolidynę - dotąd nawet grupie 3,4-metylenodioksy- się to nie udało (vide MDPV i MDPPP). Być może wkrótce sam Murti-Bing opublikuje dokładniejszy raport nt. tego związku, by można go było porównać z jego coraz popularniejszym metylaminowym odpowiednikiem, brefedronem.
Chwała i cześć pigułom!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 2428 / 92 / 0
Lipa ^_^ wczoraj ktoś dostał na testy i lipa straszna z tego :-D
A znowu ludzie sie ponastawiali na nowego mefa :blush:
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 265 / 2 / 0
Re: pBPPP
Nieprzeczytany post autor: skalar1 »
testowałem, niestety tylko w kombinacji z brefedronem i wtedy jedynie delikatnie pobudzał, innego wpływu nie jestem w stanie określic bo były przykryte znacznie aktywniejszym brefem :)
http://psychedelein.blogspot.com/
Psychedelein z języka greckiego ψυχή (psyche, "umysł") i δηλείν (delein, "ukazywać, objawiać"), czyli w wolnym tłumaczeniu "objawiający umysł".
  • 834 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Reez »
Na mnie w dawce 180mg substancja działała zdecydowanie zbyt łagodnie. 4-BrMC działa intensywniej i bardziej... hmmm ...czysto? :-) Z mefedronem ma naprawdę niewiele wspólnego. Synteza była dopieszczona, więc ... No, ale obym się gdzieś pomylił i faktycznie pozbawił przypadkiem, na jakimś etapie, moją próbkę pBPPP tego mefedronowego rozpiźdźielu w różowej bańce ;-) Ciężko będzie złowić związek o takich właściwościach psycho-farmakologicznych jak 4-MMC, bo ta substancja to niezły fuks ;-D Ja pokładam jeszcze nadzieje w czymś pokroju: 4-MMA, 3,4-DMMA, 4-EMA, itp.
  • 3127 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: chusajn »
Należy chyba przywyknąć do tego, że opisy murtibinga to zwykły hype z dupy, żeby młotki kupowały nowe wynalazki. Tak samo było przy pFPP i paru innych syfach.
High, how are you?
  • 2428 / 92 / 0
Już dawno o tym mówiłem że M-B lubi podkoloryzować opisy... no ale trudno
To pBPPP - może fajnie sie miksować z mocniejszymi ketonami ^_^
Reez - możesz rozwinąć skrót 4-EMA
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 211 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Chemman »
Też miałem przyjemność testować pBPPP. Moim zdaniem to bardzo przyzwoita substancja zapewniająca kilka dobrych chwil. To fakt że nie jest jakoś specjalnie mocna lub potężna, ale przyjemna. Nie wszystko jest z myślą o tych co chcą mocniej, mocniej, mocniej.....

Przypomnę jeszcze cytat z blogu M-B:
M-B pisze:
Jednakże jak do tej pory przeprowadzono tylko 3 badania i jest to stanowczo za mało żeby wyciągać jakiekolwiek ogólnie wnioski. Po dalszych eksperymentach może przecież okazać się nie wypałem (miejmy nadzieję że nie).
M-B pisze:
Murti-Bing chciałby zdementować pogłoskę jakoby robił jakąkolwiek reklamę pBPPP lub badał ją samemu. W opisie substancji nie ma o tym ani jednego słowa. M-B opierał się jedynie na opinii ludzi, którzy to po raz pierwszy otrzymali.
Wiele w pierwszych testach zależało od Set&Setting: udana synteza i świadomość tego, że bada się coś po raz pierwszy znacznie spotęgowało doznania.
Murti-Bing w tekście wyraźnie zaznaczył:
“Po dalszych eksperymentach może przecież okazać się nie wypałem (miejmy nadzieję że nie).”

Chwała i cześć pigułom!!!!
@chusajn
Sądząc po liczbie produktów w jakich było pFPP i jak gęsto pojawiło się na ulicy, to substancja odniosła spory sukces.

@Bigos
4-EMA to 4-etylometamfetamina. Podobno w działaniu zblizone do miksu A z MDMA.
  • 2428 / 92 / 0
Próbował ktoś to mixować z innymi ketonami ? może do mixów jest jeszcze lepsze niż pMPPP... :yay:
  • 46 / / 0
Ogólnie substancja słaba

Bardzo słaba,na pewno się nie spodoba fanom mefa,bufa...itd

Jesli w ogóle sie komukolwiek spodoba
Uwaga! Użytkownik mulunguman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3205 / 176 / 0
Nieprzeczytany post autor: ItvH2erPPPWR »
Ciekaw jestem, czy para-metoksy-PPP ma się do metedronu tak samo jak pBPPP do 4-BMC.
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu

Psylocybina

KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych

Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.