WildMonkey-Sverige pisze:a im dłużej się w ten świat ucieka tym gorzej i ciężej to później przejść na trzeźwo
Koda na depresję nie pomaga, tzn. pomaga, stan depresyjny po upierdoleniu mija... ale co z tego, gdy wraca na drugi dzień?
to ostatnie pytanie olać, żeby nie robić offtopu. Zresztą nie ma zupełnie sensu. a.a.
Powód: .
za to kodeina, w małych dawkach, pomaga na socjalizowanie się. przynajmniej w moim przypadku.
człowiek nie przysypia na stojąco a i język się rozwiązuje i przyjazna dusza innym się staje. przynajmniej na godzinkę, dwie. hmm...
Co do depresji to koda na fazie mi ją często potęguje, ale lubię to uczucie, nie wiem jak Wy. Kiedy jebne się na łóżko, muzyka leci w tle i myślę o problemach. Pomaga w postanowieniu czegoś
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Narkofabryka w dawnej stadninie
Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.