Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
london5 pisze:Nie oglądajcie czasami na fazie "Trudne sprawy" i "Dlaczego ja" masakra !!Miałem taką wkręte po tym , myślałem że jestem jednym z aktorów. Nie róbcie tego w domu.
Ogólnie na wieksze dawki tylko filmy przyrodnicze i dokumentalne.
Tylko małe ale- zdecydowanei nie polecam HD (ewentualnie na zejściu)- taka ilość detali po postu sprawia, że kora wzrokowa po prostu odmówi posłuszeństwa i nei będziemy widzieli po prostu nic
seria Animal.Planet.Wild.Russia.4of6.Caucasus.HDTV.720p.H264.AC3.MVGroup.Forum.mkv
seria National.Geographic.Wild.Russia.1of6.Siberia.DVBC.XviD.AC3.MVGroup.org.avi
seria BBC.The.Private.Life.Of.Plants.Pt2.Growing.DivX505.AC3.www.MVGroup.org.uk.avi
seria Discovery Ch China Rises 1of4 Getting Rich XviD AC3.avi
wszystko dostepne na http://eztv.it/
O ile sie orientuje to sciaganie i udostepnianie dokumentow z tej strony jest legalne
Wrzucę to w spojler, ponieważ ktoś jeszcze mógł nie oglądać, a kto oglądał - czytajcie! :D
greenwave pisze:A jaki ciekawy film przyrodniczy, dokumentalny polecasz na trip?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.