Niewiem czy do takiego kosza ktora ma nie wiecej niz pol metra oplaca sie dac siatke? Poniewaz miedzy ziemia a siatka bedzie pewnie z 10cm a od siatki do lampy HPS70W jakies 20cm. Oplaca sie dac siatke czy uzyc tylko mocno LST?
Zrozumiałe jest także, że musisz ją bardzo mocno trenować LST i może coś z tego wyjdzie. Znasz to przysłowie? "Polak mądr po szkodzie"- na to też się nastaw.
na ile klonow wystarczy lampa HPS 600W? Techika uprawy to scrog+fim+lst.
kruczy pisze: mam male pytanko. bede zakladal siatke 25cm od donnicy, do lampy (hps 100W) zostanie mi 30 cm. czy to nnie za malo? jak sadzicie? starczy mi miejsca czy obnizyc siatke o 5 cm poki jest jeszcze taka mozliwosc???
[ external image ]
Pozdr
ok 14 dnia kwitnienia
[ external image ]
Zbiory, zbiory, zbiory... mniam :)
[ external image ]
2/3 zbiorów na formacie A3
[ external image ]
Dowody rzeczowe spłonęły, więc spokojnie można o nich mówić. Z powierzchni 0,1 m kw wyszło ok 15g topów i 5 g liści. Niewiele, ze względu na niezbyt płodną odmianę. Ale za to high niespotykanej jakości. Bardzo przyjemny i niedołujacy :) Wszyskim życzę tak cudownych lotów.
co do spraw "scrogowych", na kwitnienie najlepiej przełączyć gdy roślinka jest już trochę wpleciona w siatkę i pokazują się zaczątki topów na węzłach. Wtedy wyrosną w miarę równe. Zastanawiam się też, czy nie lepiej byłoby ściąć sam czubek, żeby pobudzić rozwój rozgałęzień. W moim przypadku błędem była zbyt późna zmiana fotoperiodu ( ~o tydzień). Gdybym miał inną odmianę, taki box byłby zdecydowanie tylko na 1 roślinę. No i większą doniczkę :)
to tyle mych rozmyślań nt scroga, idę zrobić obchód arsenału outdorowego. Mniam, mniam... Passion #1 ]:->
kompakty na flow? ile lum/0,1m2?
doniczki jakies male sie wydaja w porownaniu z tym sloikiem, ile litrow?
na wega 3 kompakty po ok 1000lm, później jeszcze jednego dorzuciłem.
doniczki były zbyt małe, ale tylko takie się mieściły. Chyba z 1l. Następnym razem zrobie duży basenik na wymiar, na 1 roślinkę ;)
W międzyczasie zdąrzyłem już wyhodować tą samą techniką w tym samym boxie Passion#1. Zdjęć nie mam, zresztą ze względu na majowe upały nie było dużo do podziwiania. Moc dużo większa, o wiele bardziej psychodeliczne i zmulające niż ta moja odmiana. Teraz to samo outdoor :D
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.