EdwardZnienacka pisze:Też macie od czasu do czasu mega głód psychodelii?
dziwi mnie to wielce, ale skoro nie mam ochoty to poczekam aż tzw. głód psychodeli mnie dopadnie.
Breslau jest niemieckie!
Oczywiście grzyby, ayahuasca czy nawet marihuana dają wyjątkowe efekty, ale automatycznie w rc szukamy zamiennikow dla naturalnych substancji. Myśle ze rc daje nam większe pole do znalezienia swojej ulubionej substancji, mniej empatii, wiecej euforii itd.. Co kto lubi, wizualnie czy mentalnie.
RC tryptaminy nie ustępują grzybom, stymulanty jak mefedron czy 6-abp są dobrym zastepstwem dla standardowych zamiennikow.. Co kto lubi ;) trzeba także wziąć pod uwagę ze rc i ich dawkowanie jest wyraźnie niebezpieczniejsze, niż w przypadku grzybów czy marihuany ;) w teorii oczywiście.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.