Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 329 / 9 / 0
Cóz to za hedonistyczna religia? taka gonitwa za przyjemnościa do niczego nie prowadzi i jest pusta,trzeba znalezc głębszy sens.Przyjemnosci mówię tak ,ale to na pewno nie wszystko.Gdyby tak bylo to czy nie lepiej od razu wziąśc heroinę albo metedrynę (podobno 1200 level of dopamine oszalejesz więc z przyjemności i ekscytacji,pyszne jedzenie i seks daja wielokrotnie mniej,więc po co się trudzić zdobywac miliony, uznanie ,seks ,powodzenie u lasek skoro po osiągnięciu tego wszystkiego i tak się nie zblizysz nawet do poziomu przyjemności jaką daja niektóre narkotyki.Chocbys na glowie stanął to Ci się nie uda:)Przyjemność nie jest sensem życia ,jest ważna ,ale chwilowa i zludna:)

metedryna = metamfetamina. - surveilled
Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość.Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki

/Pogłoski o moim permie są stanowczo przesadzone/
  • 568 / 3 / 0
Cóz to za hedonistyczna religia? taka gonitwa za przyjemnościa do niczego nie prowadzi i jest pusta,trzeba znalezc głębszy sens.
Głebszy sens? tzn. co? Co moze byc glebszym sensem zycia, przeciez wszystko co robimy odbywa sie dla przyjemnosci w taki badz inny sposob pojetej. Nawet wielcy idealiści dajmy na to taki Piłsudski na pewno robił dla kraju to co robił bo sprawiało mu to z jakis tam powodów przyjemność.
  • 126 / / 0
kiedy poplynąlem z feta,a było to na pod koniec lat 90-tych odpierdalalem rozne maniany.Najgorsze to jak zajebałem mojej babci z konta 15 tys.pln.No i poszlo przez 3 miechy na intynsywne zakazane uciechy zycia.Jak kiedys z ciekawosci obliczalem to za przejebana kase spokojnie wtedy kupilbym m-3.
Chociaź bym płynął najgorszym ściekiem, Ty mnie nie osądzaj, Bóg zrobi to lepiej.
  • 1290 / 7 / 0
20 zł podpierdolone matce, żeby mieć na Acodinowy lot.
  • 44 / 1 / 0
kradziez efedryny i kodeiny z laboratoryjnych sztandow.
podpieprzenie tramadolu z hurtowni w ktorej mialam praktyki:/
  • 209 / 10 / 0
Oszukiwałam biednych krewnych że nie mam hasju żeby im pożyczyć
potrzebowałam na kodeinę - wiadomo, uzależnienie, skręt i te sprawy
Zadanie: Alicja leciała do wonderlandu tunelem o średnicy 5m przez 12 minut a Dorotka pofrunęła do OZ z prędkością 300m/s. Pytanie: która miała lepszą fazę? W zasadniu nie uwzględniamy wilka, który coś czerwonego w lesie wpierniczył i padł.
  • 3309 / 21 / 0
aGDZIEjestBRAWORKA pisze:
kradziez efedryny i kodeiny z laboratoryjnych sztandow.
podpieprzenie tramadolu z hurtowni w ktorej mialam praktyki:/
https://talk.hyperreal.info/kodeina-uza ... ml#p961849 to też Ty? :D
sqrt(666)
  • 44 / 1 / 0
haha:D
do takiego poziomu jeszcze nie doszlam:D
  • 80 / / 0
powiedz mi czy obeszlo sie bez lipy ? tez mam taka mozliwosc
  • 20 / / 0
Pod silnym wpływem szampanów z biedronki zmieszanych z energy drinkami chciałem dodatkowo odurzyć się gazem do zapalniczki - z perspektywy czasu patrząc na to , to czysta głupota!
ODPOWIEDZ
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.