AE86 pisze:Jakos szczerze mowiac nie chce mi sie w to wierzyc ;] Jest tak napisane w belgijskim prawie? Moze Belgowi by przepuscili, watpie zeby to sie tak pieknie mialo z Polakami, choc fakt, ze belgijski dowod mam. A skad wiesz o tym wymuszaniu? Miales juz cos takiego?mati14pl pisze:Mj legal, ale mozesz posiadac do 3 g i hodowac 1 roslinke w domu.
Wiem, to nie Holandia, ze Cie jeszcze szluga poczestuja :-Dmati14pl pisze:A i co do psow to uwazaj bo kurwy straszne, zalezy od ich humoru.
i jeden damski krzaczek takze dozwolony dla pelnoletnich.
jak zlapia, to zalezy od ich nastroju rzeczywiscie.
Czy moglbys ktos poinformowany napisac czy w BE legalne sa natepujace psychodeliki:
metoxetamina
fenyloetyloaminy
dysocjanty
?
BYlbym wdzieczny za odp.
anon009 pisze:WItam
Czy moglbys ktos poinformowany napisac czy w BE legalne sa natepujace psychodeliki:
metoxetamina
fenyloetyloaminy
dysocjanty
?
fenyloetyloaminy - a nei znam tego psychodelika, wiec ciezko powiedziec
dysocjanty - tego tez
? - i tego rowniez
Pzdr.
Zdazylem sie rozeznac w temacie i znalazlem chyba wyczerpujace info nt. legalnosci substancji w tym kraju.
Tutaj lista substancji kontorlowanych http://www.ejustice.just.fgov.be/cgi_lo ... e_name=loi
plusz pisze:Ktoś wie coś na temat Ghent (Belgia)? Gdzie, co i jak? Jakie kluby, parki, etc. Jestem tu od paru dni. To miasto studenckie, ale studenci przyjeżdżają za parę tygodni dopiero.
A możesz podrzucić nazwy dyskotek, w których na pewno się na coś natknę?
Są może jakieś parki/ place/ dzielnice skupiające rynek?
I dlaczego sugerujesz kupować tylko od białych?
Dzięki za odp ;)
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).