zapraszamy wszystkich zainteresowanych rozmnażaniem konopi. Chcesz utrzymać moc swojej odmiany? A może planujesz stworzyć nową? W takim razie ten dział jest dla Ciebie!
ODPOWIEDZ
  • 615 / 96 / 0
mam pytanko:
czy jak skrzyzuje siejke (przemyslowke), z jakas narkotyczna odmiana, to czy taka hybryda bedzie kopac ???
nie chodzi mi o to zeby wyszedl jakis upierd*alacz, tylko zeby krzaczekl rosl tak duzy, piekny jak sieja w polskich warunkach i zeby wogole cos kopal :)
Uwaga! Użytkownik TMq nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
[quote="TMq"]
mam pytanko]

Będzie z tym kiepsko.

Chemotyp:
Dziedziczenie chemotypu: kodominacja.[ allaele syntazy THC - prawidłowa chemotyp THC "walnieta CBD" ]
Masz: przemysłówka/dziczka : chemoptyp CBD.
I narkotyczna chemotyp: albo mieszany THC/CBD lub THC.

W F1 najprawdopodobniej wszystkie będą kopliwe.[ kopliwo/mulace - 100% roślin chemotyp mieszany]
Potem masz rozszczepienie 1:2:1
1 chemotyp THC na 2 TCH/CBD i 1 CBD
pierwszy ok. drugi muli.. 3 zero mocy.

+ niska zawartość żywicy i kanabinoli.- mało gruczołów żywicznych – cechy kumulatywne.

Jeśli z czymś krzyżować to z dziczka nie przemysłówka: przy czym będą podobne problemy: trzeba by przez ładnych parę pokoleń prowadzić ostra selekcje roślin - do tego po linii żeńskiej bo u męskich trudno .. sprawdzić ile są warte.

Ba: z hybrydy afgani/skunk.. lub samego afgani możesz niechcący otrzymać rośliny które nie klepią. Wystarczy, że jakimś cudem: wybierzesz do rozmnożenia rośliny które maja czysty chemotyp CBD. – wynik coś co wygląda jak super ziele.. pachnie ma żywice.. wszystko. Ale nie ma WCALE mocy.
[ u afgani i innych haszyszowych indyj: bardzo dużo roślin ma mieszany chemotyp: trafiać się mogą także takie które maja chem CBD..]

patrz tabelka.

[ external image ]

tu co prawda: badane były specjalnie wyselekcjonowane czyste linie wzglądem chemotypu : do tego prowadzone wsobnie poprzez częściową rewersje płci.. ale widać.. co można niechcący otrzymać: patrz chemotyp skunk/afgani.
[ tabelka z arta: o dziedziczeniu chemotypu u cannabis sativa..]
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 615 / 96 / 0
Nieprzeczytany post autor: TMq »
no ladnie, to teraz pytanie czy jest sens to robić??
i jeszcze jedno jaka roslinke byscie poradzili do krzyzowki ( osobiscie bralbym haze, ale to najpozniejsza odmiana jaka znam :( )???
Uwaga! Użytkownik TMq nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 645 / 3 / 0
TMq pisze:
odp. jest up.
Imo]i jeszcze jedno jaka roslinke byscie poradzili do krzyzowki ( osobiscie bralbym haze, ale to najpozniejsza odmiana jaka znam :( )???
[/quote]

Jakie krzyzówki ?
To do innego tematu: jeśli krzyzówki na out: zakładaj osobny temat
  • 1736 / 18 / 0
Jakie krzyzówki ?
To do innego tematu: jeśli krzyzówki na out: zakładaj osobny temat
mu chodzi o ewentualnie krzyzowki ---> co krzyzowac z samosieja...

IMFO - niema sensu... Lepiej juz pobwaic sie w krzyzowki z lowryderem albo might mite itp...

PS: shakir mowi imo/imho a ja mowie troche brutalniej IMFO ;)
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 615 / 96 / 0
jejest sens czy niema ja to zrobie i zdam relacje :) sieje skielkuje, zrobie do niej boxa na 2 tygodnie vega, a pozniej wrzucam pod hps'a, jest tam juz bagseed wiec bedzie taki mix :) ;)
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pozyt :) »
moim skromnym zdaniem wszelkie doswiadczenia tego typu maja ses jak najbardziej,bo tylko droga experymentow odkrywa sie zeczy nieznane zycze powodzenia[mam nadzieje ze kiedys wrzucisz tu swoja relacje z tego zabiegu i napiszesz-a nie mowiłem;)]
Uwaga! Użytkownik Pozyt :) nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
ale shakir juz takie cos robil...

I naprawde wyszlo z tego prawie nieklepiace, ladnie pachnace, fioletowe, oblane zywica gowno... ;)

Lepiej sie pobaw z lowryderami...
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 645 / 3 / 0
LeonardoDaVinci pisze:
I naprawde wyszlo z tego prawie nieklepiace, ladnie pachnace, fioletowe, oblane zywica gowno... ;)
Wrecz ŚLICZNE ]

ps: hiperwczesna..mamusia miała w sobie ledwie 1/2 dziczki :

--> F1 połowa WW i 1/4 out from holand + 1/4 dziczka : wynik = F1 znośne : w F2 różniście : czyli--> przecietnie gównianie: F3.. zły wybór rolśin ;>.. --->ładny wyglad mocy niet.. --> F4.. Leonardo opisze [ może to F5 ?]

nie wiem może ktoś bedzie miał wiecej szcześcia <_<
  • 615 / 96 / 0
LeonardoDaVinci pisze:
Lepiej sie pobaw z lowryderami...
niebede sie bawil lowryderem, wolal bym juz czystym ruderalisem, lowryder to przeciez ochydna odmiana niedosc ze ma wielkosc krzaka truskawkowego to jeszcze daje znikomy plon, a zreszta nie stac mnie na te seedsy ........ hociaz jak by skrzyzowac z haze, albo thai, czy z inna fajna sativa to moglo by wyjsc cos idealnego :) ,ale ja musze pokminic z sieja, moze jak znajde gdzies ruderalisa w wakacje to go zmieszam z haze (bedzie ciezko aby rosliny zakwity w tym samym czasie )

edit: usunalem pytanie :)
Ostatnio zmieniony 15 lutego 2006 przez TMq, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.