Nie faworyzuje zadnej z grup, mam szacunek dla kazdej substancji, choc lzej podejde do 4-AcO-DMT niz do cubensisow.
Breslau jest niemieckie!
Edit.
Mnie ciekawi jeszcze opinia ludzi, którzy jedli "pharmahuaskę" i ayahuaskę z różnych kombinacji roślin. Jak to wygląda? Mógłby ktoś doświadczony porównać pokrótce? Tak swoją drogą, w zależności od roślin, które damy do zupki trip zauważalnie się różni?
I interesuje mnie również kwestia tego jak wypada czysta psylocyna, czy psylocybina w porównaniu do grzybów i innych tryptamin. Chociaż, no ta raczej nikt mi tu nie odpowie.
Zachaczając przy okazji o dysocjanty - metoksetamina to też bardzo fajna rzecz, imo bije stary dobry DXM na głowę głównie z racji tego iż o wiele lepiej się po niej czuję fizycznie, i odpadają inne efekty których w DXM nie lubiłem, robochodzenie, problemy z wyraźnym mówieniem etc.
Ogólnie nie mam preferencji typu RC / natura, dobry psychodelik to po prostu dobry psychodelik, są różne sytuacje i różne psychodeliki do nich najlepiej pasują, osobiście się cieszę że dzięki pojawieniu się rc mam szerszą paletę wyboru.
Moje posty to fikcja literacka.
Nie obchodzi mnie pochodzenie substancji tylko tak jak kolega Machine wspomniał - Suma efektów.
Breslau jest niemieckie!
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.