Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1026 / 31 / 0
Też próbowane - muzyka fajnie napędza oevy, ale to wszystko ;) Jak dla mnie nic nie pobije dysocjacyjnej rozkoszy pływania na fioletowej fali dźwięku, jakkolwiek idiotycznie by to nie brzmiało.
  • 1052 / 77 / 0
no ale po homecie albo 4-aco na bank nie sluchales
  • 1026 / 31 / 0
Właśnie hometa mam obcykanego do znudzenia (ulubiony psychodelik małżona). 4 -aco faktycznie nie, może powinnam zamówić następnym razem.
  • 291 / 3 / 0
Ścierwo<DXM<Tworzenie własnej po benzydaminie :-D THC tez ale to raczej do głebszego wczucia sie w tekst niz zapierdalania po parkiecie przy techno.
:
  • 357 / 3 / 0
Zgadzam sie, ze dysocjanty psuja odbior muzyki.
Najlepsiej dla audiofila: 2C-E, 25d nbome, emjot.
Diptow nie polecam, bo chuj wie co to leci i czy to naprawde to.
Uwaga! Użytkownik Cyric nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 634 / 4 / 0
DOC :heart:

Brakuje mi teraz na trzeźwo odbioru muzyki który miałem po DOC-u, ciągle staram się go gdzieś doszukać, ale.. no nie da się i tyle. Nerkę bym za to oddał %-D
Uwaga! Użytkownik NeverRewarded nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 105 / 0
trawa! Spid! MDMA!! 4-HO-MET, grzyby, DXM. Mi się po wszystkim podoba muzyka bo ją po prostu kocham :)
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 1456 / 19 / 0
Jak dla mnie mj, tryptaminy, a najlepiej ich połączenie ;-)
Uwaga! Użytkownik kfs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / / 0
Mistrzowska jest mj, wczucie w muzykę niesamowite. Kwaśniejsze substancje nie robią na mnie większego wrażenia, chyba, że jestem na imprezie. DXM natomiast to jakieś chore narzędzie z kosmosu, faktycznie muza brzmi inaczej, nie każda nadaje się do słuchania podczas fazy, ale jej odbiór jest... no kosmiczny. Dźwięki budują świat, a ja tam sobie jestem, latam podziwiam, bardzo ciekawe.
  • 4024 / 375 / 951
Szałwia, palona w ilości, która pozwala zachować świadomość, że oto słuchamy muzyki, lub - najlepiej - żuta.
ODPOWIEDZ
Newsy
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.

92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.