Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 313 / 5 / 0
Próbował ktoś z was palić ziele lub pić napary z kocimiętki? Jest ogólnie dostępna i szybko rośnie. Rzekomo wywołuje lekkie i przyjemne halucynacje. Sam nie miałem jeszcze okazji się przekonać.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2009 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1680 / 266 / 0
Największy przegryw na forum
  • 91 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: Anatol »
Bardzo lightowa faza, podobna do upalenia MJ. Uspokojenie i lekka euforia <ale nie spodziewajcie się fajerwerków>, z tego co wyczytałem z kocimiętki robi się krople nasercowe. Jest ogólnie dostępna, rośnie tu i ówdzie. Ciekawa jest nazwa - jakże prawdziwa. Za tą rośliną "przepadają" koty. Jej zapach sprawia że dostają "świra na jej punkcie". Może też chciałyby zapalić? :D
"Nikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji"
Jestem wytworem swojej wyobraźni, moje posty też.
  • 170 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: paker »
A ta kocimiętka rosnąca w polsce nadaje sie tez do palenia ? podobno to jakas gorsza odmiana :-(
A da sie zrobić jakis extratkt z kocimiętki?
I gdzie można znaleść kocimiętke tzn gdzie lubi rosnąć itd
  • 763 / 6 / 0
paker pisze:
I gdzie można znaleść kocimiętke tzn gdzie lubi rosnąć itd
w sklepach ogrodniczych chociażby. można zdaje się uprawiać w doniczkach.
http://hyperreal.info/drugs/go.to/art/1209 - info
http://www.robale.pl/index/2/287
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 313 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Norberto »
Ja na allegro kupiłem ponad tysiąc nasionek tego ziółka. Jak zakwitnie to poprobuje. Posiałem też leonotisy, podobno też są ciekawe.
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: C'tair »
Mam takie cuś jak Nepeta Mussina, zmylił mnie napis kocimiętka na opakowaniu =/, ale czy to się nadaje do palenia? Jak nie to muszę poszukać Nepeta Cataria...
  • 313 / 5 / 0
To jest kocimiętka ... tylko inna odmiana, dobre zioło na sen lub ból głowy :)
  • 763 / 6 / 0
czy jest sens łączenia tej roślinki z innymi, np salvią?
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 313 / 5 / 0
Jest sens łączyć wszystko ze wszystkim póki się nie "gryzie".
Z samą salvią to może nie warto, ale pomieszać z konopiami, piołunem lub tytoniem, a na koniec zaprawić to lekką ilością mięty. Takie połaczenia moga być bardzo atrakcyjne. Mixy są często dużo ciekawsze w działaniu.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.