Organiczne związki chemiczne oddziałujące na receptory kannabinoidowe w mózgu.
Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 8 / / 0
Polecam JWH-210. 1g rozpuściłem w 100ml spirytusu i nasączyłem około 25 g liści podbiału. Palenie tak mocne że niektórych, nawet wytrawnych już jaraczy przekręca o 180 stopni. Ja paliłem po wcześniejszym wypiciu wódki (ok. 300-400 ml). Zadziałało bardzo dobrze. Nie było typowo zamułowej fazy, tylko lekko spidująca. Świetnie się bawiło na parkiecie. Polecam
  • 415 / 4 / 0
Nie rozumiem, gdy ludzie piszą, że jakieś kanna ich spidują. Dla mnie ta cała "stymulacja" to tylko chęć do zrobienia czegoś głupiego. Psychiczne pobudzenie- owszem, ale nijak to sie ma do pobudzenia fizycznego, z którym utożsamiam "sipda"...
  • 142 / 3 / 0
no może poza podwyższonym ciśnieniem i tętnem
  • 578 / 14 / 0
1.Które z obecnych kanabinoidów najmniej siadają na serce?
2.Czy działanie którejkolwiek można zaliczyć do chillu?

Przymierzam się do wyprodukowania maczanki ale nie wiem co wybrać. Priorytetem jest względnie niska szkodliwość.

Wydzielono z "Produkcja mieszanek ziołowych - PcP
Brakowało odpowiedniego tematu, a potrzebny, aby móc do jednego tematu lecieć wszelki syf na temat kannabinoidów np.porównania, a nie dotyczy konkretnego kannabinoidu. Szukałem postu nadającego się i trafił się.- PcP
  • 157 / 1 / 0
A to?
http://talk.hyperreal.info/jwh-018-210- ... 23342.html

Tak, zgadza się. Przepraszam. - PcP
  • 425 / 4 / 0
Mogę prosic o jakieś info o Am-1220 albo JWH-307?
  • 156 / 2 / 0
informacje wikipedia itp, wystarczylo kilka razy cos kliknac w googlach:
am1220- slabiutki o ile wyczuwalny
jwh307 - niby przyjemna i dawki niewielkie choc duzo slabsza od 210 i innych dobrych
jak stestujesz 307 i okaze sie dobry to i sam chetnie zamowie,
natknąłem się na coś takiego jak
CRA13
am1222
może jakieś istotniejsze informacje ktoś posiada?
  • 578 / 14 / 0
Czy ktoś z was po użyciu jakichkolwiek kannabinoidów miał uczucie jakby kwaśności w mózgu (ciężko sprecyzować to uczucie), również wyczuwalne na szczęce?
Ja tak mam od zawsze, dawki normalne.
Ktoś z was miał coś podobnego?
  • 2814 / 14 / 0
Mówisz też o suszu konopi?
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 578 / 14 / 0
Po suszu też ale dużo słabiej i to tylko przy grubym paleniu.
Po kannabinoidach wyraźnie, w trakcie ich działania.
Chyba nie jest to normalne. Jest, nie jest?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.