Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 2814 / 14 / 0
No tak,naloty są zwykle bezprawnie przed delegalizacją ;)
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 984 / 5 / 0
no wyostrzą sobie zęby, nalot przed delegalem i przetrzymanie odczynników to norma. a po wejściu ustawy jak złapią kogoś z m1 czy 4-mec to WYNIKI robią, a wierz mi na wyniki psy mają apetyt
głupio wyszło...
  • 2814 / 14 / 0
Wyniki są już, gdy na narkoteście wyjdzie narkotyk, nawet przed delegalizacją.
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 984 / 5 / 0
masz na myśli "fałszywy pozytyw" ?
głupio wyszło...
  • 2814 / 14 / 0
Tak.
  • 261 / 2 / 0
Piteras pisze:
Wczoraj tez udało mi sie odzyskać moje substancje z komisariatu
Widać co prokurator to inny obyczaj. Mój towar po umorzeniu sprawy trafił do inspekcji sanitarnej, zobaczymy co z tego wyjdzie.
  • 128 / 6 / 0
ooo, współczuję,wątpię, żeby zwrócili coś prócz pisma, obym się mylił...
Ostatnio zmieniony 05 lipca 2011 przez ponury_sniffiarz, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1 / / 0
Zastanawiala sie czy nie podać mnie do sanepidu o sprzedaż ale sie troche zasmiałem i powiedzialem ze chyba szkoda kasy podatnikow i czasu bo majac karty charakterystyki, oswiadczenia od osób ktore wpadly to bezsensu,

Najlepiej to jak by osoba ktora w ogole dostaje wezwanie w tej sprawie nie powinna sie przyznawac ze taki zakup mial miejsce , ajesli juz by sie chciala sprzedac to pozniej moze po takie oswiadczenie i charakterystki zglosic sie do osoby od ktorej to brala, wtedy uniknie odpowiedziealnosci karnej ale i tej na miescie.
Uwaga! Użytkownik lysy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 261 / 2 / 0
Mam dwa pytania:

1.Czy w przypadku umorzenia sprawy przez prokurature można starać się o wgląd do akt lub ich kopię ?
2. Czy w przypadku gdy dowody zostały zarekwirowane w mieście A na polecenie prokuratury z miasta B i tam przewiezione, prokuratura ma obowiązek zwrócenia ich do miasta A czy trzeba samemu zgłosić się do miasta B ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.