Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 640 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: sieka »
calman pisze:
sieka pisze:
A tak na serio to ja mialem sam niedawno incydencik z psem."Mozna zobaczyc,co ma pan w kieszeni?"-"Alez oczywiscie"....wyciagnalem rurke i sru ja butem o ziemie.....i co?....pytanie:byla pelna,czy niepelna....przeciez to trza slady na ziemi pozabezpieczac,bo taki miał....to juz zaawansowani technicy zebrac musza....zreszta cpam prochy od psychiatry,mam zolte papiery i bezkarny wogole jestem(chor.psych. to tak na lewo,ale co..).Nic co bym nie powiedzial to to w swietle prawa oblakancze majaczenie jest.....jebie sady,paly no i straz miejska rzecz jasna.
rozwaliłeś mnie tym...
Ja też bym się nie przyznał, w końcu ona też paliła, nie? To też jest w jakiś sposób winna. A gościu powinien powiedzieć tak jak wspomniał już Mały Gość Niedzielny.
pozdro

To jeszcze nic:ziomek polknal 5 gieta procha(w worze),zaprotokuowali to,poszedl na badania....nic
Ale przypal mial i tak......tylko jakim cudem to?Mowil,ze nic mu nie bylo....nawet sie niezrzezal.

Jak ktos ma jakies przypuszczenia jak to jest,ze jeszcze zyje,to niech mi cos odpowie :scared:
"Wszystkie istoty sa wbledzie:Biora za szczescie to,co prowadzi do nieszczescia i rozpaczaja z powodu nieszczescia,ktore nim nie jest"
Życie jest dziełem sztuki
  • 507 / 10 / 0
No normalnie tak samo jak lykaja koke w prezerwatywach....
  • 640 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: sieka »
Gorzej jak peknie :-/
"Wszystkie istoty sa wbledzie:Biora za szczescie to,co prowadzi do nieszczescia i rozpaczaja z powodu nieszczescia,ktore nim nie jest"
Życie jest dziełem sztuki
  • 57 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: normi »
Jak sie już wypierasz, to wszystkiego. Oni mu muszą wszystko udowodnić, skoro ta panna taka tępa to trzeba strzelić jkaąś gadkę żeby sie zmieszała i wyszło że ona ściemnia. Ewentualnie pogadać z resztą ziomków niech świadczą... ona jest 1, nie ma dowodów
po 1sze:
jak sie wszystkiego wypierasz to dostajesz wpierdol, dopuki sie nie przyznasz;
po 2gie:
ja np. zostalem skazany bez dowodow za handel. wystarczylo, ze jeden typ powiedzial, ze to ja mu sprzedalem i juz nikt mnie nawet sluchac nie chcial. takie jest polskie prawo :-/ .
  • 83 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: sioolyoo »
spisz historie tej sprawy i przedstaw ... to bedzie idealny przyklad co sie z ludźmi wyprawia... no ale... dilerem byles zapewne .. jezeli s[rzedawales ylko maryske to ci wybaczam ale jak twarde dragi to ci sie nalezalo :)) ale nie zmienia to faktu ze stales sie ofiara naszego miernego sytemu prawnegio .... yooo
GG: 2283527
tlen: sioolyoo@tlen.pl
sioolyoo@yahoo.com
www.hemplobby.info
www.hyperreal.info
  • 57 / 11 / 0
No bylem dilerem...
Sprzedawalem glownie ziolko, ale feta tez sie czasem nawinela(nie bylo to czesto, bo co mialem to sam wciagnelem :-p ).
Powineli jednego cunka, ktory zeby miec na fete kradl radia. On ze strachu przed wiezieniem powiedzial, ze material, ktora mial przy sobie kupil odemnie. Wtedy chodzilem jeszcze do technikum(ale na moje szczescie rzadko bywalem w szkole). Kryminalna wpadla po mnie na lekcje w czasie, gdy ja sobie spalem w domku :-p .
Kumpel od razu do mnie zadzwonil i powiedzial o co chodzi, no to ja towar out i ide do szkoly...
gdy sie tam pojawilem nauczyciel poszedl doniesc, ze juz jestem. Wjechali mi na lekcje, zwineli mnie i zawiezli na komende. Tam przesluchania, grozby, pare lisci, ja sie do niczego nie przyznaje, nic nie mam przy sobie. No to jedziemy na badania. Bylem wtedy nawciagany od jakichs 3miesiecy... testy wykryly olbrzymie ilosci fety jaka bralem. To byl juz zarzut, wg naszego madrego prawa :-/ .
Posiedzialem sobie 48h, dostalem jeszcze pare lisci, nie przyznalem sie oczywiscie do niczego.
Na sprawie nawet mnie nie pytali o wyjasnienia. On powiedzial jedynie, ze to co wczesniej zeznal to prawda, ja to samo. No i dostalem rok w zawieszeniu na 3lata za "udzielanie srodkow odurzajacych w celu osiagniecia korzysci majatkowych" i za "posiadanie narkotykow", bo tak jak oni powiedzieli: zeby brac narkotyki trzeba je wczesniej posiadac.
Najsmieszniejsze jest to, ze sprzedawalem material wielu osobom, a wsypal mnie typ ktoremu nigdy nic nie sprzedalem...
Oto moja historia :-) .
Ostatnio zmieniony 10 lutego 2006 przez normi, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 121 / / 0
Nieprzeczytany post autor: slu »
dawno ni widzialem tylu naruszen prawa przez policje, szkoda ze nie wzioles prawnika bo bez trudu by cie z tego wyciagnol
[b]Przynosimy pokój w wojnie z narkotykami - [url]http://drugpolicy.pl[/url][/b]
  • 57 / 11 / 0
No tak, ale nie bardzo mialem kase na adwokata :-( .
A mialem tak niewesolo glownie przez to, ze nie chcialem nikogo wsypac...
speeda, ktorego u mnie wykryli oficjalnie kupilem od jakiegos nieznajomego goscia na pkp-ie, a tego goscia to nawet jakbym zobaczyl to bym nie poznal :-p . Ciezko bylo utrzymac ta wersje, ale sie udalo.
I tak ciesze sie, ze dostalem tak malo. Teraz tylko przez 3 lata musze byc grzeczny :-D .
  • 1736 / 18 / 0
"udzielanie srodkow odurzajacych w celu osiagniecia korzysci majatkowych"
z tego sie teoretycznie wywinołeś...
"posiadanie narkotykow", bo tak jak oni powiedzieli: zeby brac narkotyki trzeba je wczesniej posiadac.
z tego mogłes się wywinąć bo przecież jest dużo typków któzy wsypują narko do piw na imprezach :scared:

IMO: powinieneś się odwołać od wyroku bo niepotraktowali ciebie indiwidualnie...

No ale łatwiej sie gada trudniej jest się ogarnąć w takiej sytuacji i tak jestem pełen podziwu do tego co zrobiłeś...

dawno ni widzialem tylu naruszen prawa przez policje, szkoda ze nie wzioles prawnika bo bez trudu by cie z tego wyciagnol
udowodnic policji takie cos jest bardzo trudno, trzeba miec dobre znajomosci albo cholernie dużo szczęścia
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pozyt :) »
najbardziej mnie denerwuje fakt ze wsypuje cie kolega,rozumiem ze w tym wypadku ty mu nic nie sprzedales,ale najczesciej tak wlasnie jest,mojego zap dila zawineli na podst zeznan jakiegos malolata co sie wystraszyl i sypnal,podsluchiwali,obserwowali i zlapali na goracym,teraz czeka na sprawe,trzeba uwazac z kim sie zadajesz i z kim cpasz,bo wystarczy przez przypadek zeby cie zatrzymali,mialem tak w wakacje,siedzimy na laweczce nad ranem,podbija policja trzepanko,w samochodzie na siedzeniu lezal niedopalony batonik,powineli nas na 24 przesluchania i trzepanie w domach,a gdybym mial juz w domku roslinke to co?-leze!
nie mozna dopuscic do takiej sytuacji zeby zlapali was z kims kto posiada,bo wtedy najczesciej tez macie wjazd na chate,jeba...e panstwo policyjne!!
Uwaga! Użytkownik Pozyt :) nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.