Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 141 / 2 / 0
london5 pisze:
A ja już miałem sprawę. groził mi rok więzienia ale sędzia wydał wyrok 3 lata w zawieszeniu i dozur kurwatora ufff
powinieneś siedzieć, bo miejsce ścierwa które bije innych ludzi jest w pierdlu. jebane zyciowe zera, co nie potrafią zarobić uczciwie, tylko zabiorą innemu i jeszcze wpierdolą.

ZABIJ SIĘ

WARN. Dyskusja nie na temat - PcP
  • 248 / 3 / 0
NieZaczynaj pisze:
[...]czy pójdę za to siedzieć? [...]
Czy fakt bycia pod wpływem pod wpływem alkoholu albo LEGALNYCH substancji odurzających w czasie pepełniania czynu broni mnie?
Zainwestuj w dobrego prawnika i nie oszczędzaj ani grosza na nim (prawo, prawem, ale układy i pozycja w palestrze ma duże znaczenie!). Ciężko będzie się wybronić z tego "auta" biorąc pod uwagę twoje papiery. Chyba jedyna linia obrony to uzależnienie od alkoholu/substancji psychoaktywnych co się wiąże z ograniczoną poczytalnością. Jeśli miałbym obstawiać pieniądze to postawiłbym, że jednak będziesz gibał.

@Lifelover -To nie jest konkurs oceny moralnej, żeby przypadkiem tobie się kiedyś noga nie powineła, spędziłbyś na dołku 48 za głupotę to może inaczej byś gadał.
  • 20 / / 0
/ciach/

A co do tematu, stary trzymaj sie. Mysl pozytywnie, i rob wszystko zeby bylo dobrze.
Ostatnio zmieniony 16 czerwca 2011 przez Maskaradore, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: offtop ciachnięty, reszta w koszu
  • 1519 / 20 / 0
Nom, np wpierdol komuś, zajeb komórke czy rozjeb komuś szybe. Na pewno bedzie spoko

Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 708 / 25 / 0
Lifelover pisze:
london5 pisze:
A ja już miałem sprawę. groził mi rok więzienia ale sędzia wydał wyrok 3 lata w zawieszeniu i dozur kurwatora ufff
powinieneś siedzieć, bo miejsce ścierwa które bije innych ludzi jest w pierdlu. jebane zyciowe zera, co nie potrafią zarobić uczciwie, tylko zabiorą innemu i jeszcze wpierdolą.

ZABIJ SIĘ

dokładnie zabierając wolność innemu sam powinieneś gnic w wiezieniu

ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.