ODPOWIEDZ
  • 2129 / 29 / 0
Nie wiem w czym macie problem i dlaczego wolicie sniffa a brak możliwości przyjęcia tego przez nos uważacie za wadę. Przecież sniff to chujówka- drapie w gardle, czuje się po tym nieprzyjemny spływ, nieprzyjemny posmak, czasami występuje katar albo jakieś podrażnienia (mowa ogólnie o beta ketonach). Ja tylko raz przyjąłem cokolwiek tą drogą i podziękowałem. Od tamtego czasu zawsze wrzucałem proszek do soku i szybko wypijałem. Tą drogą administracji nie było nigdy żadnych problemów a działanie było takie jak trzeba.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 2775 / 39 / 0
Dokładnie, nie zawsze przez nos jest fajnie i miło. Poza tym co pisze Powiatowy często zmienia się działanie. W przypadku metylonu większa część serotoninowej jazdy zostaje wycięta na rzecz dopaminowo-noradrenalinowej stymulacji. A nie o to chyba w tym chodzi
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6182 / 437 / 12
BrightestStar pisze:
surveilled pisze:
Osobiście podejrzewam, że część metylonu musi się podczas tego przejścia degradować
bez przesady, rozpuszczenie metylonu w wodzie na godzinę nie spowoduje jego degradacji
Mówiłem o przejściu przez błonę śluzową jamy nosowej. Przejście z układu pokarmowego wytłumaczyłeś.

Przewaga przyjęcia doustnego wobec insuflacji jest zauważalna przy wszystkich serotoninergikach typu release agent. Odwrotna zależność wydaje się zachodzić w wypadku dopaminergików. Mefedron/4-MEC to najlepszy tego przykład, jako że należy do obu tych grup. Patrzyłbym na to pod tym kątem, nie tylko konkretnego przypadku metylonu.

Być może SRA przemieszczają serotoninę z układu pokarmowego do mózgu? To by tłumaczyło to w jakimś stopniu, ale nie mam żadnych rzetelnych informacji, by to udowodnić.
Kuba Powiatowy pisze:
Nie wiem w czym macie problem i dlaczego wolicie sniffa a brak możliwości przyjęcia tego przez nos uważacie za wadę.
Nie wadę, tylko ciekawe zagadnienie.
  • 984 / 6 / 0
XTC zawsze dobrze wchodziła przez nos. szybciej i mocniej, ale krócej. co do metylonu to lepiej jeść, chociaż gorzej jak ktoś jest po grillu/obiedzie hehe, wtedy chyba sniff. Powiedzcie lepiej co z legalnych rzeczy jest dobrym serotoninergikiem
głupio wyszło...
  • 2428 / 90 / 0
Oj nie wiem , raz wrzucałem metylon na pół pełny żołądek i tylko dłużej sie ładowało bo jakieś 40-45 min gdzie normalnie ładuje sie 25-30min . Co do serotoninergików to 3,4-DMMC ale nie na każdego działa :(
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1167 / 13 / 0
dawajrowa pisze:
Oj nie wiem , raz wrzucałem metylon na pół pełny żołądek i tylko dłużej sie ładowało bo jakieś 40-45 min gdzie normalnie ładuje sie 25-30min . Co do serotoninergików to 3,4-DMMC ale nie na każdego działa :(
Działa. Ale na każdego inaczej. Albo jest przyjemnie albo nie.
  • 2428 / 90 / 0
No właśnie o tym mówię , mnie tylko lekko pobudza i tyle :(
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6182 / 437 / 12
toshiro mifune pisze:
xtc zawsze dobrze wchodziła przez nos. szybciej i mocniej, ale krócej.
Zatem może dotyczy to tylko b-k?
  • 7 / / 0
hmm no ja słyszałem ze MDMA także lepiej jeść niż w nos, no ale kompetentny nie jestem w tej kwesti takze moze ktos powie.. czyli cos specyficznego bedzie w bk, że lepiej dzialja trawione w żoładku hmm,,
  • 984 / 6 / 0
każda substancja wywołuje inne efekty w zależności od drogi podania.

stare dobre pixy miały w sobie też spida, i pewnie stąd synergiczne działanie. Kryształu MDMA nie miałem przyjemności testować, ale starzy koneserzy mówili że nie ma po tym "pierdolnięcia" i skakania na parkiecie do rana, a raczej siedzenie w kącie, gadanie i przytulanie.... metylon ewidentnie nie tolerował tej drogi podania, z perspektywy czasu wiem czemu dopalacz z MDMA w nazwie chujowo mnie klepał - aplikacja donosowa za każdym razem. Dla mnie debeściak z ketonów zaraz po mefie to miks metylon/butylon, rzecz jasna oral. Niestety nielegalny już i nie ma skąd wziąć. Ogólnie butylon strasznie niedoceniana substancja, raz testowałem też solo i było lepiej niż dobrze.

Reasumując, dotyczy to na pewno M1 ale nie rozciągał bym na inne b-k.

Dobry przykład rozminięcia oczekiwań po wzorze chemicznym z rzeczywistością to 4 mma. Jak dla mnie to jest dużo bardziej skomplikowane niż wydaje się kolegom z forum którzy liznęli trochę wiedzy, wszak jedna kreseczka z lewej we wzorze zamiast 8 wskazuje 10 i zupełnie inne działanie i drogi podania.
głupio wyszło...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.

Fabryka meksykańskiego kartelu w Polsce. Mamy nowe informacje

Najbliższe trzy miesiące spędzą w areszcie mężczyźni podejrzani o działanie w międzynarodowym kartelu narkotykowym. Dwaj obywatele Meksyku i Polak zostali zatrzymani podczas spektakularnej akcji służb. Jak ujawniają śledczy, mężczyźni mieli powiązania z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.