specyfikator pisze:.. a tak serio, to dlaczego się nie spieszyć z III? ja tam III wole niż drugie, jak chyba większość tutaj.. :finger:
EDIT: To rada raczej długoterminowa, bo dopiero po jakimś czasie się żałuje że od razu się chciało wszystko zobaczyć. Sam zwiększyłem dawki za szybko i z perspektywy czasu - mogłem to rozłożyć dużo lepiej :-(
W ogóle nie rozumiem, skąd ten stereotyp , że gimnazjaliści jedzą deksa. Choć w sumie ja chodziłam do katolickiego gimnazjum i może dlatego nic mi nie wiadomo o gimnazjalnej narkomanii. Trochę osób piło u nas alkohol (wtedy alko wszystkim się wydawał super kontrowersyjny i zakazany, narkotyki to już w ogóle jakaś abstrakcja).
Jednak z tego, co widzę to dresy, kinderćpuny itp. raczej wolą alko i zioło. deks to głównie używka dla takich zamkniętych w sobie marzycieli, introwertyków, ludzi o bogatym wewnętrznym świecie, którzy raczej czas spędzają przed kompem niż na imprezach. Stąd pewnie tak lubią używkę, która lepiej nadaje się do samotnych przemyśleń , niż do zabawy.
Dresy próbują deksa raz, dwa, ale nie wciągają się w niego. Ta używka w ogóle do nich nie pasuje.
Pewnie to wszystko wynika stąd, że paru gimnazjalistów przedawkowało deksa i poszla dziwna opinia....
A przecież w dexeelecie nie widzę żadnych gimnazjalistów.
Romantyczka pisze: W ogóle nie rozumiem, skąd ten stereotyp , że gimnazjaliści jedzą deksa.
Romantyczka pisze: A przecież w dexeelecie nie widzę żadnych gimnazjalistów.
Romantyczka pisze:[...]
co do gimnazjalistów to myślę że to jest stereotyp. nie wiem jak u was ale wśród moich znajomych większość osób które wpierdalały DXM to osoby w wieku ponadgimnazjalnym.
... i nie tylko
x = x
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?
Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.