Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 640 / 7 / 0
Podobno w czekoladzie sa substancje psychoaktywne,w sladowych ilosciach co prawda ale ponoć jednak.
Stąd też moje pytanie:Jakie to są substancje i czy zostały już jakoś sklasyfikowane. 8-(
  • 3127 / 27 / 0
Fenyloetyloamina, teobromina.
High, how are you?
  • 640 / 7 / 0
To oznacza ze da sie czekolada w jakis sposob nakrecic.Fajnie.
  • 3127 / 27 / 0
W podobnym stopniu, jak słuchaniem muzyki ;)
High, how are you?
  • 2129 / 31 / 0
chusajn pisze:
Fenyloetyloamina, teobromina.
Magnez zawarty w czekoladzie też wpływa na nastrój.
Tak, wiem, że to nie substancja psychoaktywna (to jakby jakiś chÓjek chciał mnie "oświecić") :-)
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 3127 / 27 / 0
Podniesienie poziomu cukru we krwi też, hehe.
High, how are you?
  • 3309 / 22 / 0
Ano, fajny sposób na ratowanie "odpadniętych". Szczególnie jak spadnie cukier po trawie lub po kodzie (to nie wiem czy tylko ja mam czy ogólnie, no ale bez jakiegoś batonika/czekolady przy sobie nie ćpam).
sqrt(666)
  • 616 / 4 / 0
Najlepsze jest siekierzaste kakao - teobromina dosłownie cieknie uszami.
Uwaga! Użytkownik wendrowycz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 31 / 0
Czekolada naprawdę działa. Kiedyś rano, będąc spranym po wcześniejszym wieczorze na beta ketonach zjadłem pół tabliczki gorzkiej i pół tabliczki słodkiej czekolady. Po kliku minutach poczułem wyraźną, a zarazem subtelną poprawę nastroju.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 385 / 5 / 0
Też to zauwarzyłem, ale nie ma to nic wspólnego z Fenyloetyloaminami. Bardziej z teobrominą, ponieważ obniża ciśnienie.
Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn :D
ODPOWIEDZ
Newsy
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok

Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.

Ucieczka zakończona w jeziorze

Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.