Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 1472 / 26 / 0
Na MO pojawiła się być może bardzo ciekawa roślinka:)

opis z MO

,,Vukwabafile działa przeciwbólowo w formie palonej, jak i naparów. Uważa się także, że przegania złe duchy i przynosi szczęście.
Czarownicy plemienia Shona stosowali to ziele w celu leczenia szaleństwa. ''

20 pln za gram ekstraktu ,cena/ilość wydaje się ,ze ten produkt może działać wyraznie

Na Polskich stronach nie ma zupełnie nic o tej roślince ,na zagranicznych niewiele ,może ktoś już próbował :-)
  • 3309 / 22 / 0
http://portal.ics.trieste.it/maps/Essen ... spx?id=270 tu jest ciut. M.in. związki w roślinie, może po tym da się coś więcej wykombinować.
sqrt(666)
  • 1174 / 22 / 15
Mam, paliłem naniesione na damianę. Nie poczułem praktycznie żadnej różnicy pomiędzy taką mieszanką a zwykłym skrętem z damiany. Została mi druga połowa, którą pewnie wypiję i zobaczę.
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 31 / 0
WawaEndrju pisze:
Mam, paliłem naniesione na damianę. Nie poczułem praktycznie żadnej różnicy pomiędzy taką mieszanką a zwykłym skrętem z damiany. Została mi druga połowa, którą pewnie wypiję i zobaczę.
Przepraszam, a co Ty chciałeś poczuć ? Przecież jest napisane w jakim celu się tego używa. Min. używano tego do leczenia depresji, przeganiania duchów itp.
Typowo szamański specyfik.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 1174 / 22 / 15
Czy gdziekolwiek napisałem, że czegokolwiek oczekiwałem?? Napisałem w celu poinformowania użytkowników, jak działa. Pytanie brzmiało: czy działa wyraźnie. Moim zdaniem nie działa wyraźnie. Może i jakieś duchy odpędziło, nie wiem :D
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 589 / 1 / 0
Nie czarownicy tylko uzdrowiciele, delikatna różnica.
Przede wszystkim działa przeciwbólowo. Duchów nie odpędziło, nic samo nie działa. :-)
Uwaga! Użytkownik leamas jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia

Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok

Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.