Peace.
Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
master low(http://www.seedboutique.com/store/produ ... cts_id=939)
i white skunk (http://www.seedboutique.com/store/produ ... cts_id=885)
obie znajda miejsce w tunelu foliowym wys ok 180cm, co o tym myslicie? aaa, jeszcze wie ktos jakie freebiie gypsy daje ? czy dojdzie u nas? moze lepiej drchronic(daja freebie wogole tam??)
farmer zibi pisze: Plony zebralem 2listopada. tak wiec nie sa takie wczesne.
Ja sobie przypominam solidne przymrozki około 17 października. Właściwie to w mojej okolicy po 15 października.. przygruntowce to norma : sporadycznie do końca miesiąca ich nie ma.
Takie zeszklone rośliny zwykle po tygodniu są jedna wielka kupa pleśni.
Jesteś z południa Polski?
Mam pytanie: Czy takie dlugie przetrzymanie roslin (stycznosc z przymrozkami) wplynelo negatywnie na plant (smak,moc)?
Negatywnie na jakość, a co za tym idzie na smak i zapach.
Moc powinna być taka sama, lecz to teoretyczne podejście i w tej kwesti mogę tylko napisać, że smak w przypadku pleśnienia zmnienia się i to w tą negatywną stronę.
Cannabis101 pisze:W tym roku zamierzam zabawaić sie w farmera, miejsce mam, nasiona wkrótce (3 odmiany) i mam takie pytanie w jakich odległościach siać nasiona obok siebie, chciałbym też uzyskać trochę pestek z tych odmian,
Przynajmniej 50 m izolacji pomiędzy odmianami] może ktoś by mi przybliżył temat pozyskiwania pestek bez utraty na mocy i ilości (wogóle to możliwe)?, miejscówka jest dość duża, między drobnymi drzewkami.
[/quote]
hmm.. czyli sad ? sad ze współczesnymi szczepionymi drzewkami owocowymi? Takimi niewielkimi??
Metod jest kilka:
1. dosyć dużo nasion: do bardzo dużo nasion: pozostawiasz najlepsza męską. -> skubiesz ja zostawiając tylko pojedynczą gałąź.
Łatwo to spieszyć: I mieć więcej seedów nisz się chce.[ lub prawie wcale...]
Ale jeśli masz: ze 20 roślin.. to.. nie problem.. I tak palenia będzie worek po kartoflach...
Nasiona się zawsze przydadzą. Często są bardziej deficytowym towarem od zielska ;)
2. mało nasion.. wykopujesz męskie: przenosisz je daleko:.. a potem zbierasz pyłek: i selektywnie zapylasz po jednej gałęzi na każdej żeńskiej.[ pędzelek: z miekkiego włosia..]
Wykonywanie kilku rodzajów nasion na jednej roślinie: np.: czysta jedna gałąź: F1 druga: wykonalne ale nie pewne.
Pyłek: ma mała trwałość !!! szczególnie nie przesuszony.. lekko podsuszony wytrzyma nie w chłodni-> kilka dni. + te 2 dni podsychania. -> doświadczenia z pyłkiem _ źle się przechowuje- nawet bardzo źle.
W 2 metodzie masz całkowita kontrole.. nad ilością nasion: -
Zapylanie dobrze jest wykonywać raczej we wczesnej fazie kwitnienia: jeśli nasiona maja dosć w pełni:
Tak samo: lepiej jest zapylić: gałąź w górnej części rośliny- taka w lepszych warunkach: więcej światła. Czasem: warto także pozostawić ja dłużej na krzaku: po obcięciu reszty: o ile nie pleśnieje nic oczywiście. Im dłużej nasiona dojrzewają tym są lepsze: najlepsze są takie które same zaczynają odpadać z krzaka po obeschnięciu osłonek..[ na wielu odmianach: .. nasiona trzymają się zadziwiająco mocno i prawie wcale się nie osypują: niezależnie od stopnia doj...] W każdym razie w pełni dojrzałe nasiona wschodzą w 100%.. lekko niedoszłe w przeważającej większości: a zielonkawe.. nieobliczalnie: często bardzo słabo.. Nie znaczy to, że można je wywalić: zawsze warto spróbować o ile nie są zaschnięte i puste.
Metody z zakładaniem pończoch: etc: są moim zdaniem nieco poronione. To może jest dobre w szklarni: albo instytucie naukowym..
Cannabis101 pisze: To będzie przy lesie, takie nieużytki leśne, polana, coś takiego.
A jaka powinna być odległość między roślinami pojedyńczego gatunku podczas siania nasion?
Zwykle sadzi się sadzonki]
A jaka odległość samca od samic żeby pyłek nie zapłodnił samic, pewnie wziąc pod uwagę przy zmianie miejsca samca wiarty w polsce (przewaga zachodnich)?[/quote]
powyżej 50 m. lepiej 100 : kwestia : przypadku: czasem męska stojąca 10 m od żeńskich dorabia się bardzo małej ilości potomstwa: czasem zapyla wsio ;)
Cannabis101 pisze:A co ty na to żeby na 10 nasion z jednej odmiany zostawić tylko 1 samca?
Co Ty .. zrobisz to Już Twoja sprawa.
Ps: jaka ziemia jest tam gdzie chcesz sadzić rośliny?
:: w lasach bywa kiepsko słabo się konopki udają.. :: wapnowanie+ krowie łajno to minimum.
Cannabis101 pisze: A ile dni muszą mieć sadzonki na out, lub jakie wysokie muszą być?
I wcześniej niż po 7 maja]
Lampe, box mam.
Napewno wykopie doły po ok 15l, starczy?[/quote]
Nigdy nie chciało mi się tyle ziemi targać.
Zwykle rośliny miały do swojej dyspozycji tyle podłoża ile było w doniczce w której wyrosły.
+ poprawianą poprzez przekopanie i wapnowanie ziemie miejscową. Często z dodatkiem krowich kup ale nie zawsze.
Czesto leciałem jedynie na sztucznych nawozach. Zreszta na wegu i tak bediesz zapewne musiał dodać im azotu.
Dodatek fosforowego rolniczego w granulkach - przy przekopywaniu jest także wskazany.
Cannabis101 pisze:Tam wsypie nową mieszankę i wymieszam nieco ze starą glebą,
Nie sprawdzałem ;) ale dlaczego miało by być złe ;)
Cannabis101 pisze:co jeszcze polecasz żebym tam zastosował??
może jaką mieszankę ziemi mi polecisz na out??[/quote]
Miejscowa + wapno/lub dolomit + naturalny nawóz.. ;P
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.