ODPOWIEDZ
  • 90 / / 0
Mam pewien problem.
Kupiłem trutke na ślimaki (Snacol firmy Bros) i niewiem czy sypać go bezpośrednio wokół krzaczków czy może gdzies poza donicami bo nie jestem pewien czy ten specyfik przypadkiem nie otruje mi roślinek(chociaż pisze że deszcz go nie wyplukuje) zatem niewiem co mam robić jak ktoś się orientuje to byłbym wdzięczny za każdą radę.Pozdrooo
  • 460 / 5 / 0
Nie otruje roślin.
  • 90 / / 0
no to good bo już porozsypywałem w donicach :-p
  • 3 / / 0
A co z moimi korzonkami? :)
  • 907 / 8 / 0
Mimo, że to nie jest moja pierwsza uprawa, pierwszy raz będę stosował biohumus extra uniwersalny na wega (już go w tym sezonie zastosowałem) i plakton K (nawóz do pelargonii i innych roślin kwitnących) podczas kwitnięcia. Przeczytałem na necie, że w indoorze po przestawieniu światła, rośliny po 2 tygodniach zaczynają kwitnąć, z innej strony (nie zajmującej się roślinami) dowiedziałem się, że „22 czerwiec to dzień w roku, kiedy dzień jest dłuższy od nocy. I jest najdłuższy.”.
Czyli po 22 czerwcu czas nasłonecznienia się skraca, poprawcie mnie jeżeli źle rozumuje...
Ale do sedna, kiedy zacząć stosować ten plakton? Po tym 22 czerwca, czy dopiero jak zobaczę zaczątki topów? Na wegu będę biohumus dawał, i drugie pytanie brzmi czy podczas kwitnięcia też go mogę dawać? A trzecie pytanie, polega na tym, że oprócz „normalnych” roślin już kiełkuje sionka z autofem, który mam dawać nawóz? Albo obydwa naraz?
  • 247 / 26 / 0
co do automatow to dawaj na początek ten na wega. biohumus. jak będą miały odpowiedni wzrost to zmień im na flo (może po miesiącu albo 3 tygodniach od wyjścia z ziemi lej flo. chyba że wcześniej pokażą się kwiatki). a podczas kwitnienia nie ma sensu lać nawozu na wega. tak sądze.
  • 438 / 14 / 0
rokita00 pisze:
Mam pytanie,
Po wykiełkowaniu pestek wsadziłam je do ziemi w plastikowe kubeczki z dziurkami w dnie no i przez te dziurki w kilku kubeczkach wyszły korzonki. Czy mam je przesadzić do wiekszych doniczek? Czy zakleić te dziurki przez które wyszły korzonki. Dodam jeszcze że za +- 2 tygodnie ida na out.
Pomożecie mi i dziewczynie?
  • 1169 / 17 / 0
Nie, po chuj.
Niech ci zwiendnom te narkotyki ty marginesie społeczeństwa ! :D
Uwaga! Użytkownik BuddahLova jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 907 / 8 / 0
BuddahLova pisze:
Nie, po chuj.
Niech ci zwiendnom te narkotyki ty marginesie społeczeństwa ! :D
Nie było napisane o jakie roślinki chodzi :P

Jak już mają tyle korzeni to desantuj roślinki już teraz, nie powinno już być zimno…
  • 907 / 8 / 0
JEBANE ŚLIMAKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :'( :motz: :wall: :#:
Nie wiem o co Tym ćpunom chodzi… Mają dookoła pełno chwastów i traw, a dopierniczają się do moich roślin. Ostatnie dwa Passion#1 zostały zjedzone (jeden całkiem znikł, a drugi została sama łodyga). Zjedzony został jeden z dwóch Maroc. Ostatni 1 Maroc, pięć Durban Poison i dwa Easy Sativa są mocno pogryzione… :'( :motz:
Nie wiem czy po kolejnych napadach tych mięczaków coś przetrwa, co prawda mam jeszcze 7 roślinek z auto w domu, ale boje się je zasadzić na dwór… :motz: :wall: :emo:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda

Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).

Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.

Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce

Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.