Breslau jest niemieckie!
Jestem -> mam świadomość -> myślę -> czuję -> nie jestem więc wyłącznie materialnym bytem -> jest we mnie coś, czego nie da się opisać, ogarnąć, wyciągnąć, przetoczyć niczym krwi
Mimo naturalnego strachu przed nieznanym, staram się raczej myśleć o śmierci jak o fascynującym doświadczeniu, swoistym "powrocie do źródła" :-)
czteryrazydwa pisze: Mimo naturalnego strachu przed nieznanym, staram się raczej myśleć o śmierci jak o fascynującym doświadczeniu, swoistym "powrocie do źródła" :-)
BTW. @up, Spokojnie, bedzie dobrze, ;-)
Jesteśmy tu po to aby małymui kroczkami ewoluować, a ziemia to idealny obiekt do zsyłania nas tu,pare, parenascie zyc,(dla kazdego jest inaczej czas przydzielony,kazdy jest inny) i załapiecie ;-) Powoli jest coraz lepiej, pare tysiecy lat i bdz zajebiście podejrzewam.
Wierzę więc, że moja dusza opuści ciało, oczyści się stopniowo z wspomnień i uczuć tego życia, przejdzie do stanu boskości i wróci po pewnym czasie na ziemię, by nauczyć się kolejnych lekcji, ewoluować.
Pewność tego jest we mnie głęboko zakorzeniona i naprawdę krzepi.
Parvati pisze:Po moim pierwszym OOBE oswoiłam się z myślą o swojej śmiertelności, bo wiem jak technicznie będzie to wyglądać.
Wierzę więc, że moja dusza opuści ciało, oczyści się stopniowo z wspomnień i uczuć tego życia, przejdzie do stanu boskości i wróci po pewnym czasie na ziemię, by nauczyć się kolejnych lekcji, ewoluować.
Pewność tego jest we mnie głęboko zakorzeniona i naprawdę krzepi.
:listen:
Hejji pisze:też bym chciała tak myśleć ..
Obietnica Boga wystarczy? Czy jeszcze za mało? :) A może, jakieś warunki co do pośmiertnych "wczasów" sobie stawiasz? Radzę się dobrze zastanowić czy taki układ był by uczciwy.
„Albowiem tak Bóg umiłował świat, że Syna swego jednorodzonego dał, aby każdy kto weń wierzy nie zginął, ale miał żywot wieczny.”
Parvati właściwie dobrze podsumowała mój pogląd na ten temat.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.